Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγκάθια στις μετακινήσεις των αποσπασμένων αστυνομικών απο το υπ.οικονομικών, Γιατί δημουργήθηκε το πρόβλημα

Με την ψηφιση του Ν.4336/2015 που αφορουν δαπανες μετακινησης δημοσιων υπαλληλων και αφορούσε τον τρόπο και τα ποσά αποζημιώσεων για ολες τις βαθμιδες των
μετακινουμενων δημοσιων υπαλληλων, οι διαταξεις αυτες δεν θα εφαρμοζοταν αμεσα για τους ένστολους και τις ενοπλες δυνάμεις.

Διαταξη μεσα στο νόμο προσδιόριζε πως για αυτούς οι δαπάνες και ο τρόπος θα προσδιοριζόταν με Προεδρικο Διάταγμα εντός 9μηνου απο την ψηφιση του νόμου. Στην περιπτωση που δεν θα προέκυπτε ΠΔ σχετικό τότε και μονο μετά το 9μηνο θα εφαρμοζόταν ο νόμος και για τους ένστολους.

Το υπουργειο δημ ταξης και το εθν αμυνης συντάξανε  σε ευλογο χρονο σχετικο σχεδιο πδ και το προωθησανε στο υπ οικονομικων που ομως  ακόμη το καθυστερει. Συνεπεια αυτων ήταν να περάσει το 9μηνο και απο 1.10.2016 να πρεπει να εφαρμοστεί ένας "ανεφάρμοστος" νομος για τους ένστολους αφού πολλές διαταξεις του προσκρουουν σε αλλες του κανονισμου που εφαρμόζονται (πχ διαστηματα αποσπάσεων κλπ).

Σε καθε περίπτωση με τις καθυστερησεις του υπ οικονομικων προκύπτει χρονικό κενό για τους αποσπασμενους. Για το λόγο αυτο και προωθείται  πληροφοριες αναφερουν τροπολογια για την παραταση του διαστηματος του 9μηνου εφαρμογης του νόμου 4336/2015.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια