Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατασκευάζεται κέντρο κράτησης στη Λέσβο, Πλήρης η αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής λένε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας μιλώντας στο bloko.gr κρίνουν ως «αποτυχημένη» την μέχρι σήμερα μεταναστευτική πολιτική, σημειώνοντας ενδεικτικά τρία παραδείγματα που αφορούν την ευρωπαϊκή πολιτική επί του θέματος και τις δυσλειτουργίες που ανακύπτουν από όρους της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Όπως σημειώνουν:

*στα δύο χρόνια που υπάρχει η συμφωνία της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες, έχουν «μετακομίσει» μόλις περίπου 3.000 άνθρωποι, έναντι 66.000 που ανέφερε η εκτίμηση της διακρατικής «συμφωνίας» των ευρωπαϊκών χωρών

*στην ίδια διετία, ενώ προβλεπόταν χρηματοδότηση ύψους 800 εκ. ευρώ, έχουν εισπραχθεί μόλις 150 εκ. ευρώ, στην πλειονότητα τους από ΜΚΟ, κάτι που «κατήγγειλε» και κατά την αποχώρηση του ο Πέτρος Βουδούρης

*στα νησιά υπάρχει διπλάσιος αριθμός φιλοξενουμένων προσφύγων και μεταναστών από αυτόν που μπορεί να φιλοξενηθεί. Στην σημερινή επίσημη καταμέτρηση αναφέρονται 14.762 «φιλοξενούμενοι» στα νησιά, ενώ η χωρητικότητα των υφιστάμενων δομών ανέρχεται σε 7.903 θέσεις.


Βάσει του τελευταίου, λένε αρμόδιες αστυνομικές πηγές, έχει ουσιαστική βάση το «αίτημα» Μουζάλα, στην επιστολή που έστειλε στον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, να μπορεί να γίνει καταγραφή των προσφύγων και μεταναστών και στο εσωτερικό της χώρας, κάτι που θα επιτρέψει την αποσυμφόρηση των νησιών.


Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η βούληση της Κυβέρνησης για την δημιουργία νέου κλειστού κέντρου κράτησης στην Λέσβο, στο οποίο θα φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες με «παραβατική συμπεριφορά».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια