Ο απόστρατος, τα όπλα και το ανάθεμα στους μη παραγωγικούς αστυνομικούς, Ένα συνονθύλευμα παράνοιας και το καταφύγιο στην χρυσή αυγή

Ανέσυρα και επανατοποθετούσα πάλι , τις σκέψεις μου,στο λωβό του τεταρτημορίου εκείνου που είναι υπεύθυνο για το θυμικό .

Δίσταζα να τις
δημοσιοποιήσω.
Δεν με φόβιζε το γεγονός.
Απλά δεν είμαι ο ειδικός.

Το τελευταίο έγκλημα της Πανόρμου,έγινε αφορμή και πάλι να πιστωθεί αρνητικά το σώμα την εγκληματική αυτή συμπεριφορά,ενός απόστρατου.
Στο οικείο περιβάλλον μου (φιλικό κοινωνικό,απόμακρο, συγγενικό) έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα ακούσματα και η αβίαστη απόδοση ευθυνών.
Είτε το διάβαζες είτε το άκουγες σαν είδηση το υπονοούμενο σου βίαζε την ψυχή. Δεν είναι δυνατόν ένα έγκλημα θυμού η οργής σαν αυτά που παγκοσμίως η εγκληματολογία έχει καταγράψει κατά κόρον, να διαχωρίζετα από την γενικότητα . Σε τι διαφέρει από την "παραγγελία " η το φονικό στο Αγρίνιο για ασήμαντη αφορμή και τόσα άλλα,το έγκλημα αυτό?
Ίσως τα απόκρυφα στον ψυχισμό του ανθρώπου να μην αξιολογούνται παρά το ότι έχουν εξωτερικευθεί κατά καιρούς. Η εμμονικές αυτές τάσεις κάπου έχουν αφετηρία και περνούν απαρατήρητες στη διάρκεια του βίου μας και όλοι αδιαφορούν.
Καμία πράξη που αφαιρεί μια ζωή δεν δικαιολογείται. Συνεπώς ούτε και αυτή. Η Χ.Α. για τον άνθρωπο αυτό κατά την άποψή μου, ίσως να είναι απότοκος δυσάρεστων γεγονότων και συγκυριών της ζωής του. Δεν δικαιολογεί κανείς αυτή την πράξη,αλλά μερικά ερωτήματα πλανόνται αναπάντητα!
Θυμάμαι κατά το παρελθόν να εκφράζει δημοσίως απόψεις για τον επαχθή (γι αυτόν) χαρακτηρισμό μερίδας αστυνομικών με τον άτυπο τίτλο " μή παραγωγικός"
Αναφέρονταν στον βαθμό του, που η πολιτεία τον ενέτασσε στους μή παραγωγικούς. Έδειχνε αυτό να τον βασάνιζε και να τον προσβάλει !
Έναν άνθρωπο που όπως λέγεται είχε αναπτύξει δραστηριότητες για την δημιουργία ταγμάτων ασφαλείας πως του επέτρεπαν καθημερινά να εισέρχεται στην Γ.Α.Δ.Α.?
Γιατί είχε όπλο?
Ποιός τον εξέτασε?

Κάποιος πρέπει να απαντήσει.....


Κείμενο του Νίκου Καραδήμα
.