Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αποκατάσταση μιας αδικίας, Επιστρέφει στην Αστυνομία ο Αντώνης Τσαπατάκης με τροπολογία Τόσκα

Μια ιδιαίτερη συνάντηση, με τον παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση Αντώνη Τσαπατάκη, είχε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της ειδικής εκδήλωσης που
πραγματοποιήθηκε για την απόδοση τιμής στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Εκεί από όπου ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το 15% των θέσεων στο Δημόσιο που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης, αστυνομικός στο επάγγελμα, ήταν ένας από τους συμπολίτες μας που έχασαν τη δουλειά τους, καθώς λόγω της αναπηρίας τους κρίθηκαν ακατάλληλοι να συνεχίσουν να την επιτελούν. Ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, πέρα από το προσωπικό δράμα που είχε να αντιμετωπίσει από τον σοβαρό τραυματισμό του, έπρεπε να βρεθεί από το 2009 και αντιμέτωπος με την απόλυση, με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και την ακαμψία του νομοθετικού πλαισίου. Στην ίδια θέση μαζί του και 12 ακόμα συνάδελφοί του, που έδωσαν όλοι μαζί τη μάχη για να διεκδικήσουν και να κερδίσουν, τελικά, το αυτονόητο: Το δικαίωμα τους στην ισότιμη μεταχείριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ο πρωθυπουργός -ο οποίος είχε ενημερωθεί για την κατάσταση από τον Αντ. Τσαπατάκη μέσω επιστολής- δόθηκε λύση με τροπολογία του Νίκου Τόσκα, και έτσι σήμερα οι 13 συμπολίτες μας έχουν επαναπροσληφθεί, επιστρέφοντας στην υπηρεσία τους, σε κατάσταση γραφείου.
Στη σημερινή τους συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, σε μια άλλη συγκυρία αυτή τη φορά, ο Αντώνης Τσαπατάκης είχε την ευκαιρία να τα πουν με τον πρωθυπουργό σε χαλαρό κλίμα και να τον ευχαριστήσει.
«Η δικαίωση του Αντώνη Τσαπατάκη είναι ένα αυτονόητο βήμα για την διασφάλιση της ισότιμης μεταχείρισης κάθε πολίτη αυτής της χώρας», θα τόνιζε ο πρωθυπουργός λίγο αργότερα, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.TsapatakisΜέλη της Παραολυμπιακής ομάδας του Ρίο στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής προς τιμήν τους παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου , Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2017 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Το χρονικό της περίπτωσης του Αντώνη Τσαπατάκη
Σύμφωνα με το ιστορικό της περίπτωσής του:
• Ο Αντώνης Τσαπατάκης, σημερινός παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, εισήχθη ως δόκιμος αστυφύλακας στο Τμήμα δόκιμων αστυφυλάκων Ρεθύμνου το 2005.
• Το 2006, μετά από τροχαίο ατύχημα κατέστη παραπληγικός.
• Το 2009 απολύθηκε από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς κρίθηκε ακατάλληλος από υγειονομικής πλευράς.
• Το 2011 με προεδρικό διάταγμα δόθηκε η δυνατότητα στους δόκιμους αστυφύλακες που κρίνονται ακτάλληλοι να μεταχθούν στην κατάσταση γραφείου. Το προεδρικό διάταγμα δεν είχε αναδρομική ισχύ με αποτέλεσμα να μην υπάγεται ο Αντώνιος Τσαπατάκης στις ρυθμίσεις του.
• Με νόμο του 2012 δόθηκε αναδρομικότητα στο προεδρικό διάταγμα και για όσους κατετάγησαν στις Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας κατά τα ακαδημαϊκά έτση 2007-2008 έως και 2010-2011. Δεδομένου ότι ο Αντώνιος Τσαπατάκης κατετάγη την 2-12-2005 στη Σχολή Αστυφυλάκων, δεν υπήχθη ούτε στις διατάξεις του νόμου αυτού.
• Για την περίπτωση του υπήρξαν δύο έγγραφα του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη που τον δικαίωναν.
• Το 2012 είχε υποβληθεί σχετική ερώτηση στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
• Μετά από επιστολή του κ. Τσαπατάκη προς τον πρωθυπουργό και το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ο τελευταίος σχετικά με την αποκατάσταση της αδικίας η λύση δόθηκε με τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, με την οποία δόθηκε αναδρομική ισχύς και στις περιπτώσεις όσων κατετάγησαν στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2005-2006 έως και 2010-2011. Για την ψήφισή της επιδιώχθηκε η συναίνεση και των υπολοίπων κομμάτων.
• Η ρύθμιση καταλαμβάνει μέχρι στιγμής 13 άτομα, τα οποία έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά από την ελληνική αστυνομία.
haniotika-nea.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια