Ζευγάρι Ιρανών με πλαστό αίτημα ασύλου, διακινούσε μεγάλες ποσότητες οπίου

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησαν άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε διαμέρισμα στα Πατήσια, όπου είχαν την πληροφορία και παρακολουθούσαν καιρό τις


 δραστηριότητες ενός ζευγαριού Ιρανών που διακινούσαν και εμπορεύονταν σε στέκια τοξικομανών, μεγάλες ποσότητες οπίου.


AdTech Ad

Πρόκειται για έναν άντρα 34 ετών και μία 30χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων, για Πλαστογραφία πιστοποιητικών και για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι στα Πατήσια Αττικής, όπου σε έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχαν μικροδέματα οπίου, έτοιμα για εμπορία και διακίνηση.
Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία που διαμένουν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 2  κιλά και 291,7  γραμμάρια όπιο, δύο μικροδέματα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ( SHISHA ), θέμα άγνωστης καφέ σκόνης βάρους 219 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασίες για τυποποίηση ποσοτήτων οπίου, χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών, 5 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, πακέτο τηλεφωνικής σύνδεσης, πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού και δύο διαβατήρια με διαφορετικά στοιχεία κατόχων.
Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η 30χρονη στερείται παντελώς εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή της στην Ελληνική επικράτεια. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που θα σχηματιστεί σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
news247.gr