Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντιμετωπίστε τους πόνους της γυμναστικής με ένα πασίγνωστο ρόφημα!


​Λίγος καφές μετά τη γυμναστική πιθανότατα μειώνει τον πόνο που μπορεί να νιώθουμε από την πίεση της σωματικής άσκησης. Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες από πανεπιστήμιο της Γεωργίας, μετά από έρευνα που έκαναν σε πολύ μικρό αριθμό εθελοντών.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν προσεκτικά εννέα γυναίκες που δεν κατανάλωναν τακτικά καφεΐνη και δεν ασκούνταν τακτικά. Έδωσαν λοιπόν καφεΐνη στις μισές εθελόντριες και εικονικό φάρμακο (placebo) στις άλλες μισές μία ώρα πριν την άσκηση. Στη συνέχεια τις έβαλαν να ακολουθήσουν σειρά ασκήσεων για τους τετρακέφαλους μύες.

Παρατήρησαν ότι οι εθελόντριες που κατανάλωσαν καφεΐνη αντίστοιχη με δύο φλιτζάνια καφέ είχαν κατά 48% μείωση των πόνων από την άσκηση, ενώ όσες έλαβαν το εικονικό φάρμακο είχαν μείωση μόνο 26%.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η καφεΐνη αυξάνει την αντοχή του οργανισμού και μειώνει την αίσθηση του πόνου.

Ωστόσο, οι ερευνητές είναι ακόμα επιφυλακτικοί καθώς η έρευνα είχε μικρό αριθμό εθελοντών και μόνο γυναίκες. Όπως επισημαίνουν, θα πρέπει να γίνει κι άλλη μελέτη στην οποία θα συμπεριληφθούν και άντρες, αλλά και άτομα τα οποία καταναλώνουν τακτικά καφεΐνη για να δουν αν θα υπάρχει η ίδια επίδραση.


Πηγή: star.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια