Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι να πιείτε για «όνειρα γλυκά»;


Η ώρα του ύπνου είναι «ιερή». Ξεκουραζόμαστε για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να χαλαρώσουμε, οπότε κανείς και τίποτα δεν θέλουμε να μας διακόψει.

Πριν πέσουμε, οι περισσότεροι από εμάς έχουν μια συνήθεια. Άλλοι κάνουν ένα ζεστό μπάνιο, άλλοι μια κούπα γάλα, ενώ άλλοι χαζεύουν στα social media.

Η αλήθεια είναι πως αρκετοί από εμάς έχουν πρόβλημα με τον ύπνο και αν και πέφτουμε στο κρεβάτι, μένουμε ξύπνιοι για αρκετές ώρες. Για όλα, όμως, υπάρχει λύση. Η φύση έχει προνοήσει και έχει βότανα, που μπορούν να βοηθήσουν. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε ποιο μας ταιριάζει καλύτερα.

Χαμομήλι
Έχει χρησιμοποιηθεί για θεραπείες ύπνου μέσα στους αιώνες, με τις μελέτες να δείχνουν πως αποτελεί ένα ήπιο ηρεμιστικό.

Βαλεριάνα
Ένα ακόμη φυτό, που έχει χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τα συμπτώματα αϋπνίας. Επειδή, είναι πιο ισχυρό από το χαμομήλι, είναι προτιμότερο να αναμειγνύεται με άλλα βότανα.

Χυμός κερασιού
Ο χυμός που γίνεται από ξινά κεράσια έχει υψηλά ποσοστά μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου, που ρυθμίζει το εσωτερικό μας ρολόι.

Γάλα
Το έλεγαν και οι γιαγιάδες και δεν είχαν άδικο. Ένα ποτήρι γάλα πριν το ύπνο βοηθά στη χαλάρωση. Εκτός από την τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που «λέει» στο μυαλό να απελευθερώσει σεροτονίνη, που θα φέρει μας φέρει υπνηλία, έχει ασβέστιο, το οποίο μειώνει το στρες.

Γάλα αμυγδάλου
Αν ορισμένοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, το γάλα αμυγδάλου είναι η λύση. Το ασβέστιο και το μαγνήσιο, που περιέχει, μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα.

Οτιδήποτε με μέλι
Το μέλι μπορεί να προστεθεί σε όλα τα παραπάνω και να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα. Τα φυσικά σάκχαρα του αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης και βοηθά την τρυπτοφάνη να μπει στον εγκέφαλό μας πιο γρήγορα.


Πηγή: athleticlarissa.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια