Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρήγμα ( ξανά ) στους συνδικαλιστές του Λιμενικού - Ποιος ζητά την παραίτηση ποιου

Μεγάλο ρήγμα φαίνεται  ότι υπάρχει στους  συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος. Δημοσιεύουμε   τις  παρεμβάσεις  όσων  αμφισβητούν  τις πρακτικές της  διοίκησης της ΠΟΕΠΛΣ και εννοείται ότι είμαστε ανοιχτοί και για την άλλη πλευρά.

Το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ  Χρήστος Πασχαλάκης  με επιστολή του κάνει λόγο για αντικαταστατικές ενέργειες του προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ και ζητά την παραίτησή του.
Θεσσαλονίκη 04-10-2016
ΠΡΟΣ: 1) Πρόεδρο ΠΟΕΠΛΣ
2) Μέλη ΔΣ ΠΟΕΠΛΣ
Θέμα: “Αντικαταστατικές ενέργειες προέδρου ΠΟΕΠΛΣ”
Με μεγάλη μου λύπη, διαπιστώνω ότι η ΠΟΕΠΛΣ έχει επιτύχει την πολυπόθητη «αλλαγή πορείας» ! Μία αλλαγή πορείας η οποία εκφράζεται από τον πρόεδρο της ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Αθανάσιο και της μικρής παρέας των “ακολούθων” του. Ο πρόεδρος, λειτουργεί αλαζονικά, ως νέος «δικτάτορας», φέρνοντας μία νέα εποχή στον συνδικαλιστικό μας φορέα του «αποφασίζω και διατάζω», κινούμενος πλήρως αντικαταστατικά (αυτός και η παρεΐτσα του) και σε πολλές περιπτώσεις, παράτυπα.
Σύμφωνα με το άρθρο 19 του καταστατικού της ΠΟΕΠΛΣ, το Διοικητικό Συμβούλιο διοικεί την Ομοσπονδία (παρ. 1). Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα της διοίκησης και της διαχείρισης της Ομοσπονδίας (παρ. 2). Το Διοικητικό Συμβούλιο διαχειρίζεται την περιουσία της Ομοσπονδίας, αποφασίζει για την πρόσληψη ή απόλυση του υπαλληλικού προσωπικού της, των νομικών συμβούλων και άλλων συνεργατών της ΠΟΕΠΛΣ, εγκρίνει τις δαπάνες στα πλαίσια του προϋπολογισμού (παρ. 6).
Σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 4, η εκτελεστική γραμματεία, είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και την διεκπεραίωση όσων θεμάτων της ανατίθενται από το Δ.Σ.
Το άρθρο 23, αναφέρεται στα καθήκοντα του προέδρου. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, δεν παίρνει καμία απολύτως απόφαση, όπως άλλωστε και κανένας άλλος πλην του Διοικητικού Συμβουλίου.
Μετά από την αναφορά μου σε διατάξεις του καταστατικού της Ομοσπονδίας, οι οποίες καθορίζουν την λειτουργία της ΠΟΕΠΛΣ και του Διοικητικού Συμβουλίου, περνάω στην απαρίθμηση των αντικαταστατικών ενεργειών οι οποίες έλαβαν χώρα, χωρίς καμία απολύτως απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, χωρίς καν μια απλή ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου:
  1. Απομάκρυνση από την γραμματειακή υποστήριξη της ΠΟΕΠΛΣ συναδέλφου και αντικατάστασή της με άλλη συνάδελφο.
  2. Τερματισμός της συνεργασίας με τον νομικό σύμβουλο της ΠΟΕΠΛΣ κ. ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο και αντικατάστασή του, από άλλη νομική σύμβουλο.
  3. Ορισμός υπευθύνων Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για τα πλωτά μέσα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  4. Κάλεσμα σε σύσκεψη 13 μελών εκ των 19 του Διοικητικού Συμβουλίου με σοβαρά θέματα συζήτησης.
  5. Διάφορες επισκέψεις μελών του ΔΣ σε Λιμενικές Αρχές, συνομιλίες με μέλη των ΕΠΛΣ, χωρίς πρόσκληση από την τοπική ΕΠΛΣ.
  6. Συναντήσεις με ηγεσία και πολιτικούς φορείς. Εκτός του ότι δεν αποφασίστηκαν από το ΔΣ οι συναντήσεις καθώς και το τί θα συζητηθεί, επιδοθεί κτλ, δεν υπάρχει και καμία μεταγενέστερη ενημέρωση για το τί επιδόθηκε και τί συζητήθηκε.
  7. Παρουσίαση αναλογιστικής μελέτης για το ΤΑΛΣ από εταιρεία στην Θεσσαλονίκη. Ποιός το αποφάσισε; Γιατί τόση εμμονή στο να επιδιώξουμε να γίνει το ΤΑΛΣ επαγγελματικό ταμείο;
  8. Πραγματοποίηση 2 γενικών συμβουλίων στην Θεσσαλονίκη. Ποιός το αποφάσισε;
  9. Επίσκεψη στα ΚΕΑ Κω ατόμων τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το ΔΣ και ανακοίνωσή τους.
  10. Συναντήσεις με πολιτικούς φορείς για το ΤΑΛΣ. Εκτός του ότι δεν αποφασίστηκαν οι συναντήσεις από το ΔΣ καθώς και το τί θα συζητηθεί, επιδοθεί κτλ, δεν υπάρχει και καμία μεταγενέστερη ενημέρωση για το τί επιδόθηκε και τί συζητήθηκε.
  11. Απαξίωση Ενώσεων – μελών, χωρίς καν μία απάντηση στα ερωτήματα και τις προσκλήσεις τους.
  12. Συναντήσεις με Υπουργό Ναυτιλίας κ. ΔΡΙΤΣΑ. Εκτός του ότι δεν αποφασίστηκαν οι συναντήσεις από το ΔΣ καθώς και το τί θα συζητηθεί, επιδοθεί κτλ, δεν υπάρχει και καμία μεταγενέστερη ενημέρωση για το τί επιδόθηκε και τί συζητήθηκε.
  13. Ανακοίνωση για το ΠΔ αδειών, υποβαθμίζοντας τον ρόλο που έπαιξαν πρόσωπα και Ενώσεις.
  14. Συνεχής ανάμειξη στα εσωτερικά των ΕΠΛΣ.
  15. Συνεχής υποβάθμιση του ρόλου των ΕΠΛΣ.
  16. Συνεχιζόμενες – συνεχόμενες πράξεις και παραλείψεις που αποβαίνουν σε βάρος της ΠΟΕΠΛΣ.
  17. Υπογραφές ΚΩΣΤΑΚΗ Μ. σε επίσημα έγγραφα της ΠΟΕΠΛΣ. Μόνο ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας ή οι αντικαταστάτες αυτών έχουν το δικαίωμα υπογραφής.
  18. Επισκέψεις ΔΑΦΕΡΜΟΥ Μ. σε Λιμενικές Αρχές και πολιτικούς φορείς (χωρίς να είναι εκλεγμένο μέλος της ΠΟΕΠΛΣ).
  19. Κάλεσμα και συνεδρίαση Ελεγκτικής επιτροπής κατά τα 2/3 της ενώ απαιτείται ολομέλεια.
  20. Αποκλεισμός μελών του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ από την επίσημη ομάδα της ΠΟΕΠΛΣ στο facebook. Έχει καταντήσει προπαγανδιστικό μέσο από τους δύο διαχειριστές της (ΚΩΣΤΑΚΗ Μ. και ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Α.), εντάσσοντας σε αυτήν ψεύτικα προφίλ.
  21. ΛΑΠ – Ο κ. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ, ήταν ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΠΛΣ έως τον Φεβρουάριο του 2013. Τεράστιες οι ευθύνες και οι παραλείψεις του που “ανακαλύπτονται” σήμερα.
  22. Δημόσια τοποθέτησή του – άρθρο με τίτλο: «Κουκούλες, ρουφιάνοι και δωσίλογοι….»
  23. Συνεργασία με την δημοσιογράφο κ. ΚΑΖΑΝΤΖΗ και μάλιστα με μισθό. Η απόφαση του ΔΣ ήταν να συνεργαστούμε δοκιμαστικά για 3 μήνες, χωρίς μισθό και να πληρώνεται κατ’ αποκοπή. Πέρασαν 8 μήνες, συνεχίζει η συνεργασία και μάλιστα με κανονικό μισθό.
  24. ΠΔ μεταθέσεων. Σε ποιο σημείο βρίσκεται; Ποιές οι προτάσεις της ΠΟΕΠΛΣ; Πλήρη απουσία από τις εξελίξεις.
  25. Απόφαση του ΣτΕ. Τί απέγιναν τα 53.000 ευρώ περίπου που κατέβαλλε το κράτος στην ΠΟΕΠΛΣ ως αποζημίωση;
  26. 2η απόφαση του ΣτΕ. Καμία απολύτως ενέργεια. Απλά παρακολούθηση των εξελίξεων.
  27. Ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό. Πέρασε ο νόμος για το ασφαλιστικό, χωρίς καμία απολύτως αντίδρασή μας.
  28. Απουσία από τα γραφεία της ΠΟΕΠΛΣ σε σχεδόν καθημερινή βάση. Εκτός της απαλλαγής του από τα Υπηρεσιακά του καθήκοντα, έχει απαλλάξει τον εαυτό του και από την παρουσία του (έστω και μόνο) από την Ομοσπονδία.
  29. Έκδοση και 2ου περιοδικού “ΝΕΑ ΠΛΕΥΣΗ”. Πόσα αντίτυπα εκδόθηκαν και πόσο κόστισαν; Ποιός αποφάσισε για τα προαναφερόμενα; Ποιός αποφάσισε να το καταντήσει προπαγανδιστικό φυλλάδιο προβολής της “παρέας”; Επίσης, υπήρξε και αποκλεισμός ενυπόγραφων άρθρων από το 1ο τεύχος του περιοδικού.
  30. Απαξίωση της διαμαρτυρίας στην ΔΕΘ. Η μοναδική Ομοσπονδία, ο μοναδικός συνδικαλιστικός φορέας που δεν προσκάλεσε σε συμμετοχή τα μέλη του.
  31. Ειδικό μισθολόγιο – παντελής απουσία από τις εξελίξεις.
  32. Μεταθέσεις συναδέλφων ετών 2015 και 2016. Με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ δεν κατήγγειλε, αλλά επικρότησε παρατυπίες στις μεταθέσεις του 2016. Τρανταχτά παραδείγματα: οι 28 συνάδελφοι από την Αττική οι οποίοι βρίσκονταν στην Β΄ φάση των μεταθέσεων και ως διά μαγείας εξαφανίστηκαν από τους πίνακες !!! η μη ένταξη των κενών θέσεων του Πειραιά στους πίνακες της Β΄ Φάσης κτλ. Όλα αυτά, μετά το φιάσκο του 2015, στο οποίο έγραψε ιστορία, ως ο πρώτος συνδικαλιστής που συμφώνησε και υπέγραψε υπέρογκο αριθμό μεταθέσεων. Μεταθέσεις, τις οποίες η Ελληνική δικαιοσύνη, τις έκρινε ως ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ (για όσους συναδέλφους προσέφυγαν σε αυτήν) και σαν να μην έφτανε αυτό, διατυμπάνιζε παντού και σε ανακοινώσεις της ΠΟΕΠΛΣ ότι τηρήθηκε για πρώτη φορά η νομιμότητα! Δεν σας διαψεύδω μόνο εγώ κε ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ, αλλά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
  33. Μεταθέσεις ετών 2015. Καμία απολύτως ενέργεια – πίεση προς την Ηγεσία για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης υπέρ των συναδέλφων.
  34. Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου με τις σημαντικότατες ρυθμίσεις υπέρ των συναδέλφων. Τεράστιες οι ευθύνες για την απόσυρση και έκτοτε καμία απολύτως ενέργεια.
  35. Δημιουργία επιτροπής για την αναμόρφωση του κανονισμού των ΚΕΑ. Τοποθέτηση ατόμων και σύγκληση της επιτροπής χωρίς απόφαση του ΔΣ, χωρίς καν μια ενημέρωση.
  36. Παντελής απουσία από ΜΜΕ (παρότι πληρώνουμε δημοσιογράφο) για όλα τα σημαντικά θέματα που μας ταλανίζουν.
  37. Παντελής απουσία από διαμαρτυρίες για το μισθολόγιο (σε αντιδιαστολή με την ΠΟΑΣΥ).
Μπορώ να συνεχίσω ν’ απαριθμώ και άλλες αντικαταστατικότητες και άλλες παράτυπες συμπεριφορές και άλλες παραλείψεις που θίγουν την ΠΟΕΠΛΣ και τα μέλη – συναδέλφους ……… τελικά σε αυτούς τους 16 μήνες, τί έγινε προς όφελος των συναδέλφων;
Αντικαταστατικότητες και μάλιστα συνεχιζόμενες, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Οι ευθύνες όλων όσων συμβάλλουν σε αυτές είναι μεγάλες και περιγράφονται με σαφήνεια στο άρθρο 27.
Για όλα τα προαναφερόμενα, κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη η αλλαγή της “αλλαγής πορείας” η οποία έριξε το καράβι στα βράχια. Ο κος ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ απέδειξε με την ανυπαρξία του, ότι δεν μπορεί να ηγηθεί της ΠΟΕΠΛΣ. Η “απουσία” του από την θέση του προέδρου, έχει οδηγήσει στην απαξίωση της ΠΟΕΠΛΣ από όλους τους πολιτικούς φορείς, από την ηγεσία του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, τους λοιπούς συνδικαλιστικούς φορείς και κυρίως από τους συναδέλφους μας. Για να μπορέσει να κερδίσει η ΠΟΕΠΛΣ την χαμένη της αίγλη, την δυναμική της παρουσία, αλλά και την ομόνοια στις τάξεις της, ζητώ την άμεση παραίτησητου προέδρου της, κ. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Αθανάσιου.
militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια