Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λύση επιτέλους για τους Λιμενικούς συνοδούς των Κ9

Στο θέμα του επιδόματος διατροφής για τους σκύλους Κ-9 του λιμενικού αναφέρεται ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ. Οπως έγραψε το bloko.gr ( εδώ ) υπάρχει ενημέρωση ότι πιθανώς στο τέλος

 Οκτωβρίου οι συνοδοί θα λάβουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται και φθάνουν περίπου τα 5.200 ευρώ για καθέναν από τους 28 συνοδούς.    
Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας των λιμενικών:
Mε τη δημοσίευση και του ΦΕΚ B 3086 – 28.09.2016 και ύστερα από 2 έτη αναμονής δίνεται επιτέλους λύση στο σοβαρό ζήτημα της διατροφής και υγειονομικής περίθαλψης συνοδών υπηρεσιακών σκύλων. 
Ως νέα Διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ είχαμε από την αρχή τονίσει την αναγκαιότητα της επίλυσης του ζητήματος και με την Α.Π. 183/2015/22-12-2015 ανακοίνωσή μας, ζητήσαμε από τον Υπουργό μας την άμεση επίλυση του καθώς μέχρι και πριν λίγες μέρες οι Λιμενικοί συνοδοί μαζί με τα Κ9 τους δεν είχαν λάβει το επίδομα που δικαιούνται από το Νοέμβρη του 2014 και είναι απαραίτητο για την φροντίδα της υγείας και της εκπαίδευσης των Κ9 οι οποίες είναι εξαιρετικά δαπανηρές, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο ήδη βεβαρημένος οικογενειακός προϋπολογισμός των στελεχών με περισσότερα από  5.000 ευρώ. 
Η ανωτέρω ρύθμιση αποτέλεσε μέρος μίας σειράς αιτημάτων, υπέρ των στελεχών του ΛΣ.ΕΛ.ΑΚΤ  πού υποβάλαμε ως Ομοσπονδία στον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Δρίτσα τα οποία και έτυχαν πλήρους αποδοχής ,μετουσιώνοντας σε πράξη την αγαστή συνεργασία μας τόσο με την νομοθετική ρύθμιση της διατροφής και υγειονομικής περίθαλψης συνοδών υπηρεσιακών σκύλων όσο και του μέγιστου προβλήματος του ΛΑΠ.   

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ            ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια