Οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί καταγγέλλουν: Μας πίεζαν να απολύσουμε τη δικηγόρο μας - Δεν εξέτασαν το αίτημά μας

«Ήρθαμε στην Ελλάδα για να γλιτώσουμε τις ζωές μας και δεν επιθυμούμε να γίνουμε εργαλεία εξωτερικής πολιτικής και διμερών
συμφωνιών»
Κοινή δήλωση, με την οποία κάνουν λόγο για αποφάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου, που «δεν έχουν ληφθεί βάσει των επιταγών του διεθνούς και κοινοτικού δικαίου, αλλά καθοδηγήθηκαν από διμερείς πολιτικές ενέργειες», εξέδωσαν σήμερα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Ήρθαμε στην Ελλάδα για να γλιτώσουμε τις ζωές μας και δεν επιθυμούμε να γίνουμε εργαλεία εξωτερικής πολιτικής και διμερών συμφωνιών» σημειώνουν στη δήλωσή τους.

Σύμφωνα με τους Τούρκους στρατιωτικούς, «δεν υπάρχει αίτημα έκδοσής μας στην Ελλάδα από τις 26 Αυγούστου 2016».

Οι ίδιοι προσθέτουν: «Δεν έχουμε κατονομαστεί ως "τρομοκράτες" ούτε καν στη χώρα μας, εντούτοις θεωρούμαστε "τρομοκράτες" από μία ελληνική κρατική υπηρεσία, που μας αποκλείει από τη διεθνή προστασία».

Τέλος, στη δήλωσή τους καταγγέλλουν: «Δεχτήκαμε πιέσεις από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου να απολύσουμε τη δικηγόρο μας».

Σχετικά με τις παραπάνω καταγγελίες, η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, Μαρία Σταυροπούλου, απάντησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εφόσον οι αιτούντες έχουν στοιχεία για όσα επικαλούνται εναντίον της Υπηρεσίας, τους παρακαλούμε να τα καταθέσουν».

«Όσο για το περιεχόμενο της απόφασης, έχουν δικαίωμα να ασκήσουν προσφυγή» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί επιδόθηκαν αποφάσεις απόρριψης των αιτημάτων ασύλου για τέσσερις από τους οκτώ στρατιωτικούς, ενώ αρνητικές ήταν και οι αποφάσεις στα αιτήματα συνέχισης της διαδικασίας για άλλους δύο, των οποίων οι υποθέσεις έχουν τεθεί στο αρχείο.

Στις 21 Σεπτεμβρίου είχε εκδοθεί αρνητική απόφαση σε πρώτο βαθμό επί του αιτήματος ασύλου για άλλον ένα από τους οκτώ Τούρκους, ενώ εκκρεμεί να εκδοθεί πρωτοβάθμια απόφαση για τον όγδοο στρατιωτικό.ΘΕΜΑ
.