Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Κούρεμα» κατά 74,26% για δανειολήπτη, ανθυπολοχαγό του Ελληνικού Στρατού - Του αναγνωρίστηκαν οι συνεχείς μειώσεις μισθού

Με την υπ’ αρ. 92/2016 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας υπερχρεωμένος δανειολήπτης - ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, που υπηρετεί στη Λάρισα, απαλλάχθηκε από δυσβάστακτο χρέος.


Σύμφωνα με την απόφαση, οι συνολικές οφειλές του 41χρονου δανειολήπτη ήταν 227.756,21 ευρώ σε δύο τράπεζες. 

Με βάση την απόφαση, ο ανθυπολοχαγός είδε τις αποδοχές του μαζί με τη σύζυγό του να μειώνονται κατά 4.000 ευρώ ετησίως λόγω των συνεχών μειώσεων των μισθών τους και απορρίφτηκαν οι ενστάσεις των τραπεζών ότι ο αιτών περιήλθε εκ δόλου σε αδυναμία πληρωμής, αν και γνώριζε την οικονομική κατάσταση του, εφόσον δεν μεσολάβησαν από τον χρόνο ανάληψης αυτών απρόβλεπτα γεγονότα, διότι δεν νοείται δολιότητα του δανειολήπτη με μόνη την ανάληψη δανειακής υποχρέωσης της οποίας η εξυπηρέτηση είναι επισφαλής, αλλά απαιτείται από τον δανειολήπτη πρόκληση άγνοιας της επισφάλειας στους πιστωτές του. 

Τέλος, η απόφαση επέβαλε την καταβολή συνολικά μέσα σε συνολικά 24 έτη 58.500 ευρώ και διαγράφεται το υπόλοιπο ποσό των 169.256 ευρώ, δηλαδή το ποσοστό διαγραφής φτάνει το 74,5 % μετά την κανονική εφαρμογή της αποφάσεως. 

Τα αποτελέσματα της κρίσης περιόδου 2009-2016 είναι σ’ όλους μας εμφανή:

• 1.000.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους
• 30% των επιχειρήσεων έκλεισαν
• μειώθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 38% και οι συντάξεις κατά 45%
• η ανεργία αυξήθηκε κατά 190,5%
• η φτώχεια αυξήθηκε κατά 98,2% 
• ενώ οι δείκτες κατάθλιψης «εκτοξεύθηκαν» παρουσιάζοντας αύξηση 272,7%. 

Ο πρόεδρος του κόμματος «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ-Ταυτότητα Κεντρώων» Γιώργος Μπαρτζώκης επαναλαμβάνει τις θέσεις του κόμματος για διαγραφή των χρεών των Ελλήνων δανειοληπτών στο μεγαλύτερο μέρος τους, αφού δεν είναι δυνατόν οι ελληνικές τράπεζες να έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές μέχρι του ποσού των 230 δισ. ευρώ, να έχουν κλείσει τις «μαύρες τρύπες» των ισολογισμών τους, να είναι κερδοφόρες και να ζητούν κι από πάνω τα διαγραμμένα δάνεια!

zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια