Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η 6μηνη άδεια μητρότητας μειώνει την 9μηνη άδεια ανατροφής;

Κείμενο ενημέρωσης του Θεόφιλου Παπαδάκη

Επειδή πολλοί συνάδελφοι καθημερινά μας θέτετε το παραπάνω ερώτημα, σας ενημερώνουμε ότι,
βάσει του υπ' αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ53 α'/1845/24476 από 13/4/2013 Εγγράφου του Υπουργείου Διοικητικης Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η ΆΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΉΣ ΤΕΚΝΟΥ (9 μηνών) που προβλέπεται από το άρθρο 53 του ν. 3528/07 -και για εμάς τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία κατοχυρώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10Α του π.δ. 27/86 σε συνδυασμό με το ν. 3528/07-, ΔΕΝ έχει ουδεμία σχέση την ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΌΤΗΤΑΣ διάρκειας 6 μηνών που ορίζει το άρθρο 142 του ν. 3655/08 και την οποία λαμβάνουν οι μητέρες εργαζόμενες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αμέσως μετά την άδεια λοχείας.

Στο σχετικο δημοσίευμα του synigoros.gr που σας κοινοποιούμε, θα βρείτε όλη τη σχετική αλληλογραφία και τις διαταγές, όπου στο 4ο συνοδευτικό έγγραφο υπάρχει η ανωτέρω διευκρίνιση το Υπουργείου, που βέβαια είναι δεσμευτική για όλο τον δημόσιο τομέα ανεξαιρέτως, δηλαδή ισχύει και για τους ένστολους των ΣΑ και των ΕΔ.

Καλό θα είναι όσοι συνάδελφοι έχουν συζύγους που έχουν λάβει την ανωτέρω 6μήνη άδεια μητρότητας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (πρώην ΟΑΕΔ), να έχουν υπόψη τους όλα τα ανωτέρω και εφόσον υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα, ας μνημονεύουν αυτό το Έγγράφο στην αίτησή τους για τη χορήγηση της άδειας ανατροφής τέκνου. Για οποιαδήποτε απορία και ερώτηση είμαστε στη διάθεση των συναδέλφων ώστε να τους διευκολύνουμε.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Ειδικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ
Επικεφαλής Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης
Μέλος ΕΚΑ
(Τηλ. 6979972444 WIND/6937431378 VODAFONE CU/6980252956 COSMOTE WU)


 Διαβάστε κι εδώ


Η 6μηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ παύει να αφαιρείται από την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου

Σύνοψη Διαμεσολάβησης: Η 6μηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ παύει να αφαιρείται από την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου


Περιγραφή

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποδέχθηκε τη θέση του Υπουργείου Εργασίας και του Συνηγόρου του Πολίτη, ότι η 6μηνη ειδική άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ αποτελεί άδεια μητρότητας, και χορηγείται αποκλειστικά και μόνο στις μητέρες εργαζόμενες. Αντίθετα, η 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου, είναι γονική άδεια, που χορηγείται σε οποιονδήποτε από τους δύο ή και στους δύο γονείς, ανεξαρτήτως φύλου. Συνεπώς δεν επιτρέπεται να θεωρούνται «όμοιες διευκολύνσεις» και να αφαιρείται το 6μηνο που έχει λάβει η μητέρα από το 9μηνο που δικαιούται ο πατέρας.

Συνοδευτικά Αρχεία



synigoros.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια