Πήραν 50.000 δολάρια για να "αθωώσουν" από τροχαίο τον γιο της

Της ζήτησαν 50.000 ευρώ για να «αθωώσουν» τον γιο της από τροχαίο που είχε σκοτώσει παιδί. Εκείνη τους προσέφερε 50.000… δολάρια για να το κάνουν. Την
είχαν πάρει στο κινητό της στις 11:40 το πρωί της περασμένης Τρίτης. Στην άλλη άκρη ακούστηκε ένας άνδρας να κλαίει, να υποδύεται τον γιο της και να της λέει ότι ήταν υπαίτιος τροχαίου και είχε σκοτώσει ένα παιδί.

Πριν η 62χρονη γυναίκα προλάβει να αντιδράσει και να μιλήσει με τον γιο της, το τηλέφωνο είχε αρπάξει μία γυναίκα που παρουσιάστηκε ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., η οποία απαίτησε 50.000 ευρώ προκειμένου να παρέμβει στις δικαστικές αρχές και να αφεθεί ελεύθερος ο γιος της. Η γυναίκα πείστηκε και είπε ότι μπορεί να δώσει τα χρήματα.

Σχεδόν άμεσα ένας συνεργός βρέθηκε έξω από το σπίτι της στον Ν. Κόσμο. Ήταν «χαρούμενος» ακόμη και όταν παρέλαβε τα χρήματα σε δολάρια παρότι έχανε κέρδος από την… ισοτιμία!

Η άτυχη γυναίκα κατάλαβε την απάτη σχεδόν δύο ώρες αργότερα όταν κατόρθωσε να επικοινωνήσει με τον γιο της που ήταν μια χαρά και δεν είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Μία άλλη γυναίκα, 55 χρόνων από την Αλβανία, έδωσε 5.000 ευρώ σε μία 40χρονη Ουκρανή, που την είχε πείσει ότι οικείο πρόσωπό της, είχε εμπλακεί με υπαιτιότητά του σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, και για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες έπρεπε να δώσει χρήματα.

Ήταν μία «επιτυχία» στις συνολικά 29 απόπειρες απάτης που είχε επιχειρήσει μία σπείρα απατεώνων στην Καστοριά, σε χρονικό διάστημα 4 ημερών από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μία 48χρονη από την Ουκρανία, ενώ αναζητούν μια 40χρονη συμπατριώτισσα της και έναν Βούλγαρο.

Σημειώνεται ότι στις 28 περιπτώσεις οι δράστες δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν τα θύματά τους, γιατί είτε οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι παθόντες, είτε συγγενικά τους πρόσωπα που βρισκόταν μαζί τους, αντελήφθησαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών, οι οποίες κυμαίνονταν από 30.000 έως 70.000 ευρώ.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς και εξετάζεται η συμμετοχή των προαναφερομένων σε παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των λοιπών άγνωστων δραστών, καθώς και η συμμετοχή τυχόν συνεργών-μελών στην εγκληματική οργάνωσητου Παναγιώτη Σπυρόπουλου
thetoc.gr
.