Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΛ.ΑΣ. άφησε χωρίς φύλαξη 43 δικαστές

Χωρίς φύλαξη έμειναν από τα τέλη Σεπτεμβρίου συνολικά 43 δικαστικοί λειτουργοί, ανάμεσά τους εισαγγελείς και δικαστές που χειρίζονται υποθέσεις «εξαιρετικής επικινδυνότητας». Η
αποκάλυψη της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, έρχεται λίγα 24ωρα μετά την έκρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Εφετών κ. Γεωργίας Τσατάνη, η οποία δεν ήταν η μόνη εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης που ενώ κατατάσσεται στους στόχους υψηλού κινδύνου ξαφνικά βρέθηκε παντελώς απροστάτευτη. Έτσι, όπως λένε αστυνομικές πηγές, στη θέση της κ. Τσατάνη θα μπορούσαν να είναι και πολλοί άλλοι εισαγγελείς και δικαστές.
Η απόφαση για μαζικές αποδεσμεύσεις αστυνομικών-συνοδών από δικαστικούς λειτουργούς ελήφθη στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του σχεδίου εξοικονόμησης προσωπικού από τις φρουρές των vip που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας. Ανάμεσα στους 700 άνδρες που αποσύρθηκαν από τους επισήμους βρίσκονταν περίπου 90 άνδρες που ήταν οι «σκιές» ανώτερων δικαστικών. Το σχέδιο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προέβλεπε να διατηρηθούν -ως επί το πλείστον- μόνο οι φρουρές εκπροσώπων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και πολύ συγκεκριμένων δικαστών και Εισαγγελέων.
Τα προβλήματα προέκυψαν όταν η αρμόδια επιτροπή της ΓΑΔΑ δεν εξαίρεσε από το «ψαλίδισμα» τους δικαστικούς που αποτελούν στόχο γιατί ασχολούνται με το βαρύ έγκλημα και υποθέσεις τρομοκρατίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αρμόδια πηγή, υπήρξαν γνωστοί δικαστικοί λειτουργοί που θεωρούνταν στόχοι και κατέληξαν χωρίς συνοδεία. Και αυτό παρότι η Αντιτρομοκρατική φοβόταν χτύπημα σε εκπρόσωπο της Δικαιοσύνης, ύστερα από τις επιθέσεις που είχαν προηγηθεί μέσα στο 2016 με πακέτα-βόμβες (που δεν εξερράγησαν) στην πρόεδρο Εφετών κ. Ισιδώρα Πόγκα και στον εφέτη Πειραιά κ. Παναγιώτη Χουζούρη.

aixmi.gr - Ελεύθερος Τύπος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια