Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Τρέχουν και δεν φτάνουν για τους 4 συνδικαλιστές που πάνε εδώλιο

Πανικό έχει προκαλέσει σε πολιτικούς και εργοδοτικούς χώρους της Πάτρας η αποκάλυψη σύμφωνα με την οποία, 4 μέλη της διοίκησης εργατικού σωματείου, εκ των
οποίων το ένα προεδρεύει, οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορούμενου, με βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η μια αφορά σε τέλεση αδικήματος σε βαθμό απάτης.
Λίγες ώρες μετά την ανάδειξη του θέματος, ξεκίνησαν από συγκεκριμένα κέντρα, συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι, ενώ επιχειρήθηκε και η προσέγγιση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου – τα οποία ανήκουν στην αντιπολίτευση και με ενέργειες τους έφτασαν τα στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές – ώστε να «τα βρουν με τους κατηγορούμενους» και να τους καλύψουν στη δίκη που θα γίνει.
Στις …ενέργειες που έγιναν, προκειμένου να «σωθούν» οι καλούμενοι να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, έλαβαν μέρος ένας βουλευτής και ένας συνδικαλιστής, οι οποίοι ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο , οι οποίοι και επισκέφθηκαν ο καθένας ξεχωριστά, πρόσωπα που εκτιμάται πως από τη στάση τους και τις καταθέσεις τους στο δικαστήριο θα εξαρτηθούν πολλά.
Ο βουλευτής επισκέφθηκε έναν από τα πρόσωπα –συνδικαλιστές που ανήκουν στην αντιπολίτευση του σωματείου και του ζήτησε ευθέως «να τα βρουν» με τους 4 που διώκονται ενώ με διαφορά φάσης σε ανάλογες κινήσεις προχώρησε και γνωστό συνδικαλιστής που είναι ταυτισμένος με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αφορά στην εκλογή στο Δ.Σ. του σωματείου 4 ατόμων , τα οποία ανά περίπτωση συμμετείχαν στις εκλογές και εκλέχτηκαν, ενώ δεν είχαν την ιδιότητα του εργαζόμενου, με ποιο τρανταχτή περίπτωση αυτή του ατόμου που αναδείχθηκε στην προεδρική θέση, παρόλο που επί 12 χρόνια δεν είχε κολλήσει ούτε μισό ένσημο.
Το γεγονός αυτό δε αποκλείεται να προκαλέσει και ντόμινο εξελίξεων σε επίπεδο σύνθεσης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, καθώς οι εκλογές στο σωματείο εργαζομένων του οποίου μέλη της διοίκησης οδηγούνται στο εδώλιο, μέσα από την έκνομη εκλογή τους στη συνέχεια επηρέασαν και καθόρισαν ως ένα βαθμό τις εξελίξεις .
Ψάχνουν αχυράνθρωπο
Στο μεταξύ σε μια προσπάθεια – ανεξάρτητα από την δικαστική εξέλιξη – να μην χάσουν όσοι έχουν συμφέρον από αυτό, τον έλεγχο του σωματείο, αναζητούν ήδη τρόπο να περάσουν στη νέα εποχή στο συγκεκριμένος σωματείο εργαζομένων, τοποθετώντας εκεί ‘αχυράνθρωπο’ τη σημερινής διοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση αυτού του προσώπου και το θέμα χειρίζεται συνδικαλίστρια η οποία έλαβε μέρος και ως αντιπρόσωπος σε συνέδριο κόμματος.

http://patrastimes.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια