Έγιναν αστυνομικοί... παρανομώντας - Ποινές 4 και 6 ετών για πλαστά απολυτήρια σε δύο συνοριοφύλακες

Δύο συνοριοφύλακες καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, επειδή προσλήφθηκαν στο Σώμα, προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά. Το δικαστήριο επέβαλε

 στον έναν φυλάκιση 4 ετών και στον όλον φυλάκιση 6 ετών, ενώ αποφάσισε να μετατρέψει τις ποινές τους προς 5 ευρώ την ημέρα. Στο μεταξύ, αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό.
Και στις δύο περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι προέβησαν σε νοθεία των απολυτηρίων Λυκείου, τα οποία προσκόμισαν σε διαγωνισμό της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόσληψη συνοριοφυλάκων, που είχε γίνει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Σύμφωνα με τις δύο ξεχωριστές δικογραφίες, νοθεύοντας τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους στο διαγωνισμό, οι κατηγορούμενοι συγκέντρωσαν τόσα μόρια ώστε να πετύχουν τον διορισμό τους στην Αστυνομία. 
Όπως περιγράφεται στα κατηγορητήρια, ο αστυνομικός που τιμωρήθηκε με τη μεγαλύτερη ποινή, εισέπραξε το διάστημα που υπηρέτησε στο Σώμα, μικτές αποδοχές ύψους 287.000 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες αποδοχές του άλλου καταδικασθέντα συναδέλφου του ανήλθαν σε 211.750 ευρώ.
Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις εντοπίστηκαν ύστερα από ελέγχους που προκάλεσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα όπου αποκαλύφθηκαν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις, οι οποίες πήραν ήδη το δικαστικό δρόμο.
efsyn.gr