Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξακόσιοι πλειστηριασμοί ως το τέλος του έτους - Πάνω από 3.000 συνολικά

Στόχος των τραπεζών είναι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους κατά 8-9 δισ. ευρώ, ως το τέλος της επόμενης χρονιάς.
Περί τους 600 πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας είναι προγραμματισμένοι ως το τέλος του έτους, ενώ το 2017 ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τις 3.000, όπως
αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με πλειστηριασμούς εμπορικών ακινήτων αλλά και σπιτιών, κυρίως μεγάλης αντικειμενικής αξίας και τις πρώτες αναδιαρθρώσεις προβληματικών επιχειρήσεων με αρνητικά ίδια κεφάλαια και μη συνεργάσιμους ιδιοκτήτες, οι τράπεζες θέλουν να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως τα ψέματα τελείωσαν.

Στόχος των τραπεζών είναι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους κατά 8-9 δισ. ευρώ, ως το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Επιπλέον, τα πιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται εν αναμονή της τροποποίησης, εντός Οκτωβρίου, του πτωχευτικού κώδικα, που θα τους επιτρέψει να εξυγιάνουν υπερδανεισμένες, αλλά υπό προϋποθέσεις βιώσιμες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προστασίας της πρώτης κατοικίας, είπε εν τω μεταξύ χθες ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας σε συγκέντρωση στον Βόλο.




skai.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια