Κοζάνη: 21 "χτυπήματα" απατεώνων σε σπίτια

Με τη σύλληψη μιας 32χρονης Βουλγάρας, από άντρες της Ασφάλειας Πτολεμαΐδας και Αστυνομικούς της Αριδαίας, έλαβε τέλος μια σειρά από απάτες, που έγιναν τις τελευταίες
ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Κοζάνης.
Η 32χρονη που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, μαζί με άλλους 2 συνεργούς της που αναζητούνται, μέσα σε διάστημα λίγων μόνο ημερών, από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου κατάφεραν να προσεγγίσουν 21 σπίτια και με τη γνωστή μέθοδο της απάτης να αποσπάσουν χρήματα και αντικείμενα αξίας. Σε μία μόνο περίπτωση στην Πτολεμαΐδα κατάφεραν να αποσπάσουν από 86χρονο 3.000 ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες απόπειρες που έκαναν δεν τα κατάφεραν.
Τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας προσποιούνταν ότι είναι από την Αστυνομία, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένα κυρίως άτομα αναφέροντάς τους πως συγγενικό τους πρόσωπο, ο εγγονός, ο γιος ή η κόρη τους είχε εμπλακεί με υπαιτιότητά του σε τροχαίο ατύχημα θανάσιμου τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού!
Στις 20 περιπτώσεις οι δράστες δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν τα θύματα τους, γιατί είτε οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα που βρισκόταν μαζί τους, αντελήφθησαν την απάτη και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών, οι οποίες μάλιστα κυμαίνονταν από 10.000 έως 30.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ζητούσαν ακόμη και χρυσαφικά!
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας και εξετάζεται η συμμετοχή της συγκεκριμένης σπείρας και σε παρόμοιες περιπτώσεις απατών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων δραστών, καθώς και η συμμετοχή τυχόν συνεργών – μελών στην συγκεκριμένη σπείρα.
Πηγή: kozanilife