Η Κατεχάκη για την καταγγελία βασανισμού ανήλικων στην Ομόνοια και τους 21 του ΣΥΡΙΖΑ: "Μην βγάζετε βιαστικά και άκριτα συμπεράσματα..."

φωτογραφία αρχείου
Να μην εξαχθούν πρόωρα και άκριτα συμπεράσματα καλεί το υπουργείο δημόσιας τάξης όλους όσοι εκλαμβάνουν ως δεδομένες τις καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά και
βασανισμό των ανήλικων Συρων στο τμήμα της Ομόνοιας, ενώ αποκαλύπτει ότι ο έλεγχος από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ δεν ήταν τυχαίος, αλλά μετά από πληροφορίες που δόθηκαν από αστυνομικούς ειδικών υπηρεσιών για πιθανότητα μεταφοράς οπλισμού.  

Για την υπόθεση θυμίζουμε σχηματίζεται δικογραφία από το ανηλίκων της ασφάλειας μετά την καταγγελία ενός από τος 7 προσαχθέντες, ενώ διατάχτηκε και προκαταρκτική έρευνα από τη ΓΑΔΑ, αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε ως γεγονός.

Παρατίθεται το δελτίο Τύπου


"Η έρευνα που έγινε από αστυνομικά όργανα την 27η Σεπτεμβρίου 2016 σε 5 ανήλικους και 2 ενήλικες στηριζόταν σε πληροφορίες για οπλισμό. Ακολούθησαν προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους πλαστικά ομοιώματα.

Μετά την έρευνα ένας εκ των πέντε ανηλίκων και ο πατέρας του μαζί με δικηγόρο υπέβαλε μήνυση σε βάρος ενός αστυνομικού. Τις καταγγελίες ανάρτησε στο διαδίκτυο η συνήγορος.

Τα αναφερόμενα στην ανάρτηση της συνηγόρου υιοθέτησαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν κοινοβουλευτική ερώτηση.

Από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οδηγίες ώστε τα στοιχεία της υπόθεσης να υποβληθούν στον εισαγγελέα και παράλληλα να ξεκινήσει διοικητική εξέταση από την Αστυνομία.

Το Υπουργείο ερευνά κάθε περίπτωση υπέρβασης νόμων και κανονισμών και είναι γνωστό ότι είναι αμείλικτο σε κάθε διαπιστωμένη περίπτωση παραβιάσεων, αλλά οφείλει να είναι και δίκαιο.

Γι' αυτό δεν βιάζεται να βγάλει πρόωρα συμπεράσματα όταν οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Πάντως προκαλεί εντύπωση κάθε άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών όταν είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης."
.