Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελληνική Αστυνομία, σωτήριο έτος 2016 μ.χ. Πόσο πιο χαμηλά - καταγγελία αναγνώστη

Διαβάστε κείμενο-καταγγελία αναγνώστη του bloko.gr για την κατάσταση, που επικρατεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αερόπολης:
Ελληνική Αστυνομία, σωτήριο έτος 2016 μ.χ.  Πόσο πιο χαμηλά …
Α.Τ. Αρεόπολης  Λακωνίας.
Ένα Αστυνομικό Τμήμα που αστυνομεύει μια περιοχή περίπου 100 τ.χλμ έχει διαθέσει σε νυχτερινή υπηρεσία το βράδυ της Κυριακής μία γυναίκα αστυνομικό ηλικίας 45 χρονών και μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών. 
Σημαντικές λεπτομέρειες: Α) Η συγκεκριμένη αστυνομικός εκτελεί υπηρεσία μόνη της  (Ως Υπαξιωματικός Υπηρεσίας).
Β) Στο Α.Τ. υπάρχει νεαρός αλλοδαπός άνδρας κρατούμενος σε κρατητήρια τα οποία δεν κλειδώνουν.
Γ) Σε περίπτωση ανάγκης οι πλησιέστεροι αστυνομικοί που θα μπορέσουν να έρθουν σε ενίσχυσή της είναι οι της ΟΠΚΕ (αν υπάρχουν το συγκεκριμένο βράδυ) και σίγουρα όχι πριν περάσει τουλάχιστον μισή ώρα.
Για να έρθει η ΟΠΚΕ για ενίσχυση θα πρέπει κάποιος να τους ειδοποιήσει. Ποιος θα τους ειδοποιήσει όμως αν σε μία, όχι και τόσο απίθανη περίπτωση κάποιοι φίλοι του κρατούμενου ή ο ίδιος ο κρατούμενος  θέσει «εκτός μάχης» την μοναδική αστυνομικό προκειμένου να επιχειρήσει απόδραση.
Σε αυτή την όχι και τόσο υποθετική περίπτωση οι ανώτεροί της τι θα πουν στα παιδιά της; Συγνώμη αλλά δεν είχαμε άτομα. Θα διατάξουν Ε.Δ.Ε. και θα κουκουλώσουν το θέμα;
Κύριε Υπουργέ, κύριε Αρχηγέ, κυρία Επιτελάρχη. Υπάρχουν νόμοι, π.δ. και κανονιστικές διαταγές που ρυθμίζουν σαφώς τέτοιες «μικρολεπτομέρειες» Μην περιμένετε να συμβεί το μοιραίο για να αναλάβετε δράση. Αν δεν γίνεται να λειτουργήσει μία υπηρεσία λόγω έλλειψης προσωπικού κλείστε την. Προλάβετε κάτι που είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα συμβεί ίσως και σύντομα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια