Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιλαχόντες διαγωνισμού Δόκιμων Αξιωματικών Λ.Σ, 2013 - Μια τρίχρονη πονεμένη ιστορία...

Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν "ευτύχησαν" και πολλοί διαγωνισμοί κατάταξης στο Λιμενικό τα περασμένα χρόνια να ολοκληρωθούν χωρίς καταγγελίες και σκιές.


Δεν έφθασαν όλοι οι διαγωνισμοί βέβαια να γίνουν θέμα πρώτου μεγέθους ( όπως η χρονιά Μπαλτάκου) ωστόσο, λίγο πολύ όχι μόνο στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά και στις αρμόδιες δικαστικές αρχές έφθαναν μετά από κάθε διαγωνισμό καταγγελίες για αδιαφάνεια.

Ιδιάζουσα περίπτωση ο διαγωνισμός κατάταξης δόκιμων Σημαιοφόρων του 2013. 

Σωρεία οι καταγγελίες για την βαθμολόγηση - κυρίως στην έκθεση- που έβαλε με ...τα "τσαρούχια" κάποιους στο Λιμενικό και άλλους τους άφησε στα κρύα του λουτρού αν και είχαν υψηλότατη βαθμολόγηση σε άλλα μαθήματα. 

45 οι επιλαχόντες , πολλοί από τους οποίους προσπαθούν ακόμα, 3 χρόνια μετά, να δικαιωθούν παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει.

Δύο ερωτήσεις είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ( με υπογραφή και του Θ.Δρίτσα) ως αντιπολίτευση στον τότε αρμόδιο Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καταγγέλοντας σωρεία παρατυπιών και πλήρη αδιαφάνεια αλλά και απαιτώντας την αποκατάσταση των επιλαχόντων που αδικήθηκαν. 

Εισαγωγή μέσω πανελλαδικών στο Λιμενικό είχε υποσχεθεί, τότε, ο κ. Βαρβιτσιώτης αλλά και αποκατάσταση των επιλαχόντων του 2013 με το που θα προκύψουν νέες ανάγκες προσλήψεων. Το 2014 όμως ξαναγίνεται διαγωνισμός ( εννοείται εκτός πανελλαδικών!) γιατί υπήρχαν ανάγκες, όμως οι επιλαχόντες του 2013...δεν ήταν πουθενά! 

Την πλήρη αποκατάσταση  των επιλάχοντων είχε υποσχεθεί όμως και ο Θεόδωρος Δρίτσας με το που ανέλαβε, το 2015, τα καθήκοντά του στο Υπουργείο Ναυτιλίας επικαλούμενος μάλιστα ενυπόγραφες καταγγελίες που είχε στη διάθεσή του. Η αποκατάσταση, ωστόσο, δεν έφθασε ως το 2013!
 'Εμεινε στο 2014 με την κατάταξη των 76 επιλαχόντων δόκιμων υπαξιωματικών εκείνης της χρονιάς και των 69 επιλαχόντων δόκιμων σημαιοφόρων. 
Ως επίσημη αιτιολογία δόθηκε η αδυναμία νομικής τεκμηρίωσης  για κατάταξη προ του 2014!

'Οσοι από τους 45 επιλαχόντες του 2013 έχουν ακόμα το κουράγιο αλλά και την οικονομική δυνατότητα, παλεύουν ακόμα να αποδείξουν ότι άξιζαν μία θέση στο Λιμενικό Σώμα γιατί και τα προσόντα είχαν και καλά έγραψαν. 

Δ.ΒοΓ.




       

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια