Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Της είπαν ότι το σώμα της είναι «μη αποδεκτό» για το μπαλέτο. Δείτε τι αποτέλεσμα είχε αυτό σε μία 18χρονη χορεύτρια


Μια χορεύτρια μπαλέτου, της οποίας το βάρος έφτασε τα 25 κιλά, αποκαλύπτει πως ανέπτυξε νευρική ανορεξία, όταν την κορόιδευαν στη σχολή χορού για τους μηρούς της.

Η 18χρονη Margherita Barbieri, από την πόλη Ρέντινγκ της Μεγάλης Βρετανίας, δεχόταν εβδομαδιαίως αξιολόγηση από τις δασκάλες χορού και όταν της είπαν ότι η σωματική της κατάσταση ήταν «μη αποδεκτή», τα όνειρά της κατέρρευσαν.

Η νεαρή κοπέλα, που πλέον έχει αναρρώσει από την περιπέτεια της υγείας της, ανέπτυξε διατροφική διαταραχή, καθώς υπέβαλλε τον εαυτό της σε αυστηρή δίαιτα για να χάσει βάρος, συχνά μη τρώγοντας για δύο συνεχόμενες μέρες ή τρώγοντας ένα μπολ με χυλό, μόλις 140 θερμίδες την ημέρα.

Το βάρος της μέσα σε ένα έτος έπεσε στα 25 κιλά και η Margherita αγωνιζόταν με τη νευρική ανορεξία για πέντε ολόκληρα χρόνια, πριν συνειδητοποιήσει ότι έπρεπε να γίνει καλά.


Έφτιαξε μια λίστα με πάνω από 200 τροφές, τις οποίες φοβόταν να φάει, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν το βούτυρο και η σοκολάτα.

Σταδιακά η Margherita άρχισε να τρέφεται καλύτερα μόλις ανέκτησε την αυτοπεποίθησή της, και πλέον ζυγίζει 50 κιλά. Έχει βάλει στόχο στη ζωή της να βοηθήσει άλλα άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

«Το βάρος μου ήταν φυσιολογικό, πριν μου πει μία δασκάλα χορού ότι η σωματική μου κατάσταση ήταν απαράδεκτη για τα δεδομένα του μπαλέτου. Ήμουν αποφασισμένη να γίνω χορεύτρια, έτσι άρχισα να κάνω προπονήσεις χωρίς να τρώω τίποτα.


Με έκανε να μισήσω το σώμα μου, το σώμα που κάποτε αγαπούσα, το σώμα που ήμουν περήφανη, και αντίθετα με έστρεψε εναντίον μου.

Έφτασα τα 25 κιλά σε ένα χρόνο, σε σημείο που ήμουν τόσο αδύναμη που δεν μπορούσα να κάνω θεραπεία. Άρχισα να απολαμβάνω να τιμωρώ το σώμα μου και να μισώ τον εαυτό μου.

Άρχισα να τρώω κάθε μέρα κάθε τροφή που φοβόμουν να τρώω και σύντομα επέστρεψα στο αρχικό μου βάρος. Πλέον δείχνω και νιώθω περισσότερο υγιής και ευτυχισμένη.


Η συμβουλή μου προς όλους είναι να μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας και τον εαυτό μας, να έχουμε καλές σχέσεις με το φαγητό, και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας ρίχνει ψυχολογικά. Πρέπει όλοι να βρούμε μια θεραπεία για τη νευρική ανορεξία, είναι μια πολύ δυνατή ασθένεια. Είμαι τυχερή που επέλεξα να συνέλθω.»


Πηγή: fanpage.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια