Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκταμίευση 1,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε το Eurogroup

Το «πράσινο φως» μόνο για το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ που συνδέεται με τα 10 προαπαιτούμενα και όχι για ολόκληρο ποσό της υπο-δόσης 2,8 δισ άναψε πριν από λίγο το Eurogroup. Το υπόλοιπο
κομμάτι ύψους 1,7 δισ. ευρώ που υπολείπεται και συνδέεται με την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους οι θεσμοί πρόκειται να τα αποδεσμευτούν «εν ευθέτω χρόνω», μέσα στον Οκτώβριο.
Σημειώνεται για να πάρει το 1,7 θα έπρεπε προηγουμένως να προχωρήσει στην πλήρη απορρόφηση των χρημάτων των 1,8 δισ. ευρώ που είχαν δοθεί τον Ιούνιο για ανάλογο σκοπό.
Είναι η προϋπόθεση που ορίζει η τεχνική συμφωνία για να μπορέσει η Αθήνα να εισπράξει τα 7 δισ. ευρώ συνολικά από τα 86 δισ. ευρώ του δανείου που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο.
Σημειώνεται πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις 3 Οκτωβρίου, κάνει λόγο για την πλήρη προώθηση αυτών των χρημάτων προς τους φορείς προκειμένου να πληρωθούν αυτές οι οφειλές, που σημαίνει πως οποιαδήποτε καθυστέρηση σχετική με το θέμα αυτό έχει να κάνει με γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Νωρίτερα, η ανταποκρίτρια των Irish Times είχε μεταδώσει πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, ζητούσε να μην παρθεί σήμερα απόφαση για την Ελλάδα μεταθέτοντας την εκταμίευση ολόκληρης της υπο-δόσης σε επόμενο Eurogroup. 

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια