100.000€ χρεώθηκε 12χρονος Ισπανός σε διαφημίσεις της Google!


Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο, όταν ο 12χρονος Χοσέ Ξαβιέ δημιούργησε μια ιστοσελίδα, στην οποία τοποθέτησε διαφημίσεις από τις οποίες θα έβγαζε χρήματα για να αγοράσει νέα μουσικά όργανα για τη μπάντα του. Στη συνέχεια άρχισε να διαφημίζει την ιστοσελίδα του με την μέθοδο AdWords της Google.

Η συγκεκριμένη επιλογή διαφημίζει ιστοσελίδες στις αναζητήσεις της Google και ο πελάτης πληρώνει ανάλογα με τα κλικς που γίνονται στην ιστοσελίδα του. Για να έχει αυτή η μέθοδος αποτελέσματα, ο πελάτης θα πρέπει να βγάζει περισσότερα χρήματα μέσα από την ιστοσελίδα από ότι θα κληθεί να πληρώσει στην Google για τις διαφημίσεις.

Αυτό δεν συνέβαινε στην περίπτωση του 12χρονου, ο οποίος χρεώθηκε 100.000 ευρώ από τα κλικς που έκαναν στις διαφημίσεις της ιστοσελίδας του. Οι γονείς του πληροφορήθηκαν για το χρέος, όταν η τράπεζα τους κάλεσε για να τους ενημερώσει ότι έχουν παρατηρηθεί μεγάλες συναλλαγές το τελευταίο διάστημα.

Η Google τελικά ανακοίνωσε ότι κατανοεί ότι ο ανήλικος έκανε λάθος και τον απάλλαξε από το χρέος. «Ένας 12χρονος δεν θέλει να αρχίσει να ξοδεύει 100.000 ευρώ», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.


Πηγή: huffingtonpost.gr