Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θάσος: Oλοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά

Oλοκληρώθηκε εντός μόλις έξι ημερών η καταγραφή όλων των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά, σε ολόκληρο το νησί της Θάσου. Η ταχύτατη απογραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στη Θάσο επιτεύχθηκε χάρη στο νέο σύστημα του ΥΠΟΜΕΔΙ, άμεσης και έγκυρης εποπτείας, καταγραφής και αξιολόγησης από εδάφους και αέρος των συνεπειών φυσικών καταστροφών, (πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.α.).

Το έργο της απογραφής στη Θάσο με το νέο καινοτόμο σύστημα, που αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστου Σπίρτζη, έφερε σε πέρας μικτό κλιμάκιο, εξειδικευμένων στελεχών του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τη διενέργεια αυτοψιών, τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων τεχνολογίας.

Το νέο σύστημα περιλαμβάνεται στη δέσμη μέτρων, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από τη Θάσο, για την άμεση αντιμετώπιση και την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσε η πυρκαγιά σε ιδιωτικές περιουσίες, δημόσιες υποδομές και στο πολύτιμο φυσικό απόθεμα του νησιού.

Το Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ έθεσε σε λειτουργία το νέο σύστημα καταγραφής των ζημιών από την πυρκαγιά στη Θάσο τη Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, δηλαδή από την επομένη ημέρα της επιτόπιας επίσκεψης, που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστο Σπίρτζη, στις πληγείσες περιοχές του νησιού. 

tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια