Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Nέος σάλος με το #perouka_gate! H ΝΔ ζητά εξηγήσεις από το ΑΠΕ και κατηγορεί τον Ν. Παππά πως έγραψε το κείμενο - Βαριές κουβέντες από τον Θ. Δημάδη

- O απεσταλμένος του ΑΠΕ ΜΠΕ Γιώργος Μηλιώνης ξεκαθαρίζει πως το τηλεγράφημα δεν ήταν δικό του
- Επισημαίνει πως τα κείμενα που αποστέλλει στο ΑΠΕ έχουν
πάντα την υπογραφή του ή τα αρχικά του
- Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της ζητά εξηγήσεις από το ΑΠΕ ΜΠΕ για το ποιός έγραψε το τηλεγράφημα με το επεισόδιο στη Νέα Υόρκη
- Απάντηση του Θάνου Δημάδης μέσω Facebook που κατηγορεί ευθέως τον δημοσιογράφο του ΑΠΕ ΜΠΕ

Για άλλη μία φορά το λεγόμενο perouka_gate προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και αυτή τη φορά ήταν αφορμή οι δηλώσεις του απεσταλμένου του Αθηναϊκού Πρακτορείου στις ΗΠΑ, Γιώργου Μηλιώνη, ο οποίος με δήλωσή του ξεκαθαρίζει πως δεν είναι ο συντάκτης του επίμαχου τηλεγραφήματος.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΑΠΕ ΜΠΕ από τη Νέα Υόρκη το κείμενο αυτό που έστειλε το πρακτορείο δεν είναι δικό του γιατί όπως επισημαίνει πως "τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονόματός μου είτε με τα αρχικά Γ.Μ. Η μέχρι τώρα σιωπή μου υπαγορεύθηκε από καθαρά λόγους επαγγελματικής ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας, δεδομένου ότι βρισκόμουν σε αποστολή κάλυψης της επίσκεψης του πρωθυπουργού της χώρας στη Ν. Υόρκη και της παρέμβασής του στη ΓΣ του ΟΗΕ. Εξαιτίας αυτού δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να θέσει υπεράνω τέτοιας σημασίας γεγονότος τη διευθέτηση ενός προσωπικού ζητήματος, πολύ περισσότερο που η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων".

Η διάψευση από τον απεσταλμένο του ΑΠΕ ΜΠΕ στη Νέα Υόρκη προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με ανακοίνωσή της ζητά να μάθει ποιός είναι ο δημοσιογράφος που συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα για το επεισόδιο με τους ανταποκριτές στη Νέα Υόρκη.

Σε ανακοίνωση του το Γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως “ «ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ ) στις Η.Π.Α. κ. Γιώργος Μηλιώνης, με δήλωσή του διέψευσε ότι είναι ο συντάκτης του τηλεγραφήματος για το επεισόδιο του υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά με τους δυο Έλληνες δημοσιογράφους, στη Νέα Υόρκη.”

Σύμφωνα με τη ΝΔ “εύλογα” προκύπτει το ερώτημα και περιμένει απάντηση από τη διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ποιός συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα. “Μήπως τελικά ο υπουργός - καναλάρχης κ. Παππάς έχει και αλλά χαρίσματα εκτός από τη σύνταξη του νόμου - παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες;» διερωτάται η ΝΔ.

Ο Θάνος Δημάδης, ένας εκ των δύο δημοσιογράφων που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο με ανάρτησή του το βράδυ της Παρασκευής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Μηλιώνη.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ επι πέντε μέρες σιωπούσε στην επιχειρήση σπίλωσης μου απο το δολοπλόκο δελτιο τύπου του και του ΑΠΕ. Έχει κι αυτός ακέραιη την ευθύνη για τον εξευτελισμό και την ηθική βλάβη που υπέστην στην σπίλωση της δημοσιογραφικής και προσωπικής υπόληψης μου από ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ που με παρουσίασαν ως συλληφθέντα από το FBI και κατηγορούμενο για πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία, αντιποίηση αρχής από την αμερικανική αστυνομία".



newsit.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια