Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ISISleaks! Έγγραφα από το εσωτερικό του ISIS αποκαλύπτουν την κατάρρευσή του

Το Ισλαμικό Κράτος δεν καταρρέει μόνο στρατιωτικά.Μια σειρά εγγράφων που αποκαλύφθηκαν επιβεβαιώνουν όσους μιλούν για διοικητική διάλυσή του και δίνουν μια εικόνα διάβρωσης εκ των έσω. Τα έγγραφα που δημοσιεύονται απο

το The Daily Beast, δείχνουν την τρομοκρατική οργάνωση να βρίσκεται  υπό τεράστια οικονομική  πίεση ,αντιμετωπίζει  προβλήματα από  διείσδυση του αντι-ISIS κατασκόπων , και πάσχει από μια δυσκίνητη γραφειοκρατία.

isisleaks

Τα έγγραφα αυτά,που όπως ορθά αναφέρει στο twitter ο Σωτήρης Κούκιος είναι τα…  ISISleaks,περιλαμβάνουν λίστες μισθοδοσίας από τις οποίες προκύπτει ότι πληρώνονται σε δολάρια.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στα έγγραφα επιβεβαιώνουν αυτά  που διάφοροι αποστάτες και λιποτάκτες του ISIS  έχουν αποκαλύψει στο παρελθόν .

Το έγγραφα και το περιεχόμενό τους επιβεβαιώθηκαν  από τον Mαχέρ Αλ-Χαμντάν, εκπρόσωπο της ταξιαρχίας Ahmad Abdo . Αυτή η συριακή ομάδα ανταρτών υποστηρίζεται οικονομικά   από την Διοίκηση Στρατιωτικών Επιχειρήσεων στο Αμμάν της Ιορδανίας,δηλαδή από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον αλ-Χαμντάν, τα έγγραφα βρέθηκαν  στο πτώμα  στρατιωτικού διοικητή του ISIS γνωστού  ως Αμπού Αλί Αλ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 8 Ιουνίου,  σε μια σύγκρουση μεταξύ των ανταρτών Ahmad Abdo και των τζιχαντιστών σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας.

Τα έγγραφα αποτελούν μέρος της αλληλογραφίας μεταξύ  αξιωματούχων ISIS .



militaire.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια