Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα γραφεία τής Interpol ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Τη Γενική Γραμματεία της INTERPOL επισκέφθηκε σήμερα (30 Σεπτεμβρίου 2016) ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, όπου και συναντήθηκε με τον
Γενικό Γραμματέα της κ. Jurgen Stock , στην έδρα της INTERPOL στη Λυών Γαλλίας.
Στη συνάντηση, τον κ. Αρχηγό συνόδευαν, η Προϊστάμενη Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ξανθάκης.
Ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη βελτίωση της συνοριακής ασφάλειας, ύστερα και από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις δράσεις της INTERPOL κατά των οργανωμένων δικτύων διακίνησης παράνομων μεταναστών.
Τόσο από τον Γενικό Γραμματέα όσο και από Αξιωματούχους της INTERPOL επισημάνθηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες παγκοσμίως, ως προς τον αριθμό των αναζητήσεων στις Βάσεις Δεδομένων της INTERPOL και επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα είναι 3η ανάμεσα στις χώρες Schengen και 5η μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε. και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συνεισφορά της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια ασφάλεια.
Από την πλευρά του, ο κ. Αρχηγός, ενημέρωσε για την προσφυγική - μεταναστευτική κρίση καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων και την αντιμετώπιση των εσωτερικών απειλών από τις διάφορες μορφές του οργανωμένου εγκλήματος. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην υφιστάμενη συνεργασία της χώρας μας με την INTERPOL και τη χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει στη διεθνή αστυνομική συνεργασία.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Αρχηγός ξεναγήθηκε, επίσης, στο Επιχειρησιακό Κέντρο Διοίκησης και Συντονισμού του Οργανισμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια