Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Humans Rights Watch: Σοκαριστικές οι συνθήκες για τα παιδιά πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ζουν σε κελιά γεμάτα μικρόβια, χωρίς στρώματα και βασικές συνθήκες υγιεινής - Την ίδια ώρα 7.800 μετανάστες κυκλοφορούν ελεύθεροι στην
επικράτεια
Κραυγή αγωνίας για τα παιδιά-πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα από την οργάνωση Humans Right Watch η οποία σε έκθεσή της χαρακτηρίζει την κατάσταση σοκαριστική.

«Παιδιά κρατούνται για εβδομάδες και μήνες σε βρωμερά, γεμάτα μικρόβια κελιά, ορισμένες φορές χωρίς στρώματα ή πρόσβαση σε μπάνιο» γράφει η Ρεμπέκα Ριντέλι, η συντάκτης της έκθεσης.

Στις 27 σελίδες της έκθεσης με τίτλο «Γιατί με κρατάτε εδώ;» η Ρίντελ καταγράφει την κατάσταση με τα ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα που κρατούνται για υπερβολικά μεγάλο διάστημα σε χώρους όπου έχουν ελάχιστη πρόσβαση σε βασικές υποδομές φροντίδας.

Όπως καταγράφεται στην έκθεση τους πρώτους έξι μήνες του 2016 συνελήφθησαν 161 ασυνόδευτα παιδιά με τις αρχές, όπως επισημαίνει ο Guardian που φέρνει στο φως την έρευνα, να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πέραν της κράτησης των παιδιών αυτών.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει την πρακτική της χωρίς λόγο κράτησης ασυνόδευτων παιδιών. Η ΕΕ όχι μόνο δεν θα πρέπει να στηρίζει αυτές τις πρακτικές αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι τα ασυνόδευτα παιδιά θα πρέπει να μεταφέρονται από την Ελλάδα σε χώρες της ΕΕ προκειμένου να επανώνονται με τις οικογένειές τους» γράφει η Ρίντελ.

Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι αφενός υπάρχουν 7.800 μετανάστες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα εκτός των δομών φιλοξενίας και αφετέρου ότι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα παραμένει κάτω από τους 60.000 ενώ καθημερινά φτάνει τριψήφιος αριθμός από τα τουρκικά παράλια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως γράφει η Καθημερινή, στα ελληνικά νησιά τον τελευταίο μήνα, δηλαδή από τις 8 Αυγούστου έως και το πρωί της Πέμπτης, καταγράφηκαν 3.660 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών. Τότε ο συνολικός αριθμός όσων παρέμεναν στην Ελλάδα έφτανε τις 57.047, οπότε με τις νέες αφίξεις οι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα θα έπρεπε να είναι 60.707, όταν το επίσημο δελτίο παρουσίαζε 59.694.



ΘΕΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια