Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διέψευσε ο Μουζάλας ότι θα δημιουργηθούν νέα hot spots στη Χίο


Σχεδόν το 90% των παιδιών που προέρχονται από τη Συρία είναι εμβολιασμένα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.Ταυτόχρονα, υιοθέτησε την πρόταση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να χορηγείται μετά από εξετάσεις βιβλιάριο υγείας σε κάθε παιδί, σημειώνοντας ότι «είναι σωστή και πρέπει να υλοποιηθεί».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, σχετικά με το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χίος, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε ψευδή τα όσα υποστηρίζονται ότι θα δημιουργηθούν τρία νέα hot spots στο νησί, τονίζοντας ότι αυτό που γίνεται είναι ο εκσυγχρονισμός των δομών και των εγκαταστάσεων που ήδη υπάρχουν.

Ο κ. Μουζάλας, αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχουν προβλήματα από τον υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών, όχι μόνο στη Χίο αλλά και σε Μυτιλήνη και Σάμο. Απέρριψε όμως αιτιάσεις περί αδράνειας και ευθύνες της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι το προσφυγικό πρόβλημα διογκώθηκε γιατί άλλαξε η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Κάλεσε δε τη ΝΔ, να ξεκαθαρίσει αν υπερασπίζεται ή όχι τη συμφωνία και να βάλει πλάτη, όπως είπε, στον αγώνα για να εξισορροπήσει η κατάσταση και να μην συντάσσεται με φωνές που θέλουν να πετάξουν τα παιδιά έξω από τα σχολεία.

Νωρίτερα, ο κ. Μηταράκης μίλησε για έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Χίο και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «το μόνο που πετυχαίνει είναι τον εγκλωβισμό των προσφύγων στο νησί αλλά και να ρίχνει νερό στο μύλο των ρατσιστών».

«Δεν επιλέξαμε εμείς τα νησιά αυτά. Τα βρήκαμε. Η κυβέρνηση θα παλέψει για να ισχύσουν πολύ συγκεκριμένα μέτρα που θα λύσουν πρακτικά ζητήματα και θα ανακουφίσουν το λαό της Χίου. Πρέπει να συνταχθείτε με τη λύση και όχι με την δημιουργία καινούργιων προβλημάτων», υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι τα νούμερα για τη χορήγηση ασύλου τρομάζουν, καθώς όπως είπε, ενώ οι ροές προσφύγων και μεταναστών έχουν εικοσαπλασιαστεί η εξέταση αιτήσεων απλά έχει τριπλασιαστεί.

«Δεν έχετε δίκαιο και δεν ισχύουν αυτά που είπατε» αντέτεινε ο κ. Μουζάλας, και προσέθεσε ότι, αντί η ΝΔ να φωνάζει και να καταγγέλλει την κυβέρνηση, είναι καλύτερα να πιέσει το Λαϊκό Κόμμα ώστε να έρθουν οι 400 εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταγραφής Αιτήσεων Ασύλου για να στελεχώσουν τις υποδομές.


πηγή: TA NEA

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια