Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΠΟΣΥΦΥ στο Hot Spot της Μόριας

Αντιπροσωπεία της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ πραγματοποίησε επαφές στη Λέσβο με υπηρεσιακούς και θεσμικούς φορείς του ΚΕ.ΤΥ.Α. Μόριας προκειμένου να καταθέσει προβλήματα και ανησυχίες των
συναδέλφων που εργάζονται εκεί. Παράλληλα είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο καθότι είναι αναγκαία η αποσαφήνιση του ρόλου του αστυνομικού σε αυτά τα κέντρα σε όλα τα επίπεδα.
Το κλιμάκιο συνάντησε τον  διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης Αστυνομικό Υποδιευθυντή κο Παπάζογλου Κωνσταντίνο, για να ενημερωθεί για την επικρατούσα κατάσταση στο ΚΕ.ΤΥ.Α. Μόριας. Εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας για τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό αλλοδαπών οι οποίοι διαμένουν εντός αυτού (ένεκα των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών) και την μειωμένη ενισχυτική δύναμη του Κέντρου αλλά και των παράκτιων περιπολιών, μετά την τελευταία διαταγή του Αρχηγείου. Τέθηκαν στα υπόψιν διαδικαστικού τύπου προβλήματα που προκύπτουν με τα Φύλλα Πορείας των συναδέλφων οι οποίοι υπηρετούν κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα (δεν υπάρχουν  καθημερινά δρομολόγια από Λέσβο για Θεσσαλονίκη ή Καβάλα, με αποτέλεσμα συνάδελφοι να χρειάζεται να παραμένουν έως και δύο ημέρες προκειμένου να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους), τα οποία κατανόησε. Νωρίτερα έγινε συνάντηση – πρώτη γνωριμία με τον επικεφαλή του ΚΕ.ΤΥ.Α. Μόριας κο ΚΟΥΡΤΗ Σπυρίδων, προκειμένου να συζητήσουμε για την συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τους άλλους Φορείς που έχει υπό την εποπτεία του και την διάκριση αρμοδιοτήτων εντός των εγκαταστάσεων του Κέντρου. Επίσης του γνωστοποιήθηκαν ελλείψεις όσων αφορά τα υλικά αλλά και φθορές αυτών. Από πλευράς του κου ΚΟΥΡΤΗ υπήρξαν διαβεβαιώσεις πως όλες οι ελλείψεις και οι αντικαταστάσεις των φθαρμένων υλικών θα καλυφθούν άμεσα, καθώς και αναγνώρισε την ιδιαίτερη αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας εντός του Κέντρου.  Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ ανανέωσε το ραντεβού της με τους δύο παράγοντες του ΚΕ.ΤΥ.Α. Μόριας ( υπηρεσιακό και πολιτικό) σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να διασφαλιστεί η εργασιακή ομαλότητα αλλά και η ασφάλεια των υπηρετούντων συναδέλφων .
Επίσης κλιμάκιο της Ομοσπονδίας μας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της UNCHR που δρουν στο νησί της Λέσβου, καθώς και με τον αστυνομικό διοικητή της Μόριας Α/Β’ κο ΕΣΚΙΤΖΗ Γεώργιο.
Η Senior Protection Officer της UNCHR κα ASTRID CASTELEIN και η Senior Protection Assistant Άλκηστη ΜΑΥΡΑΚΗ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προέλευση του αστυνομικού προσωπικού που εργάζεται στο ΚΕ.Τ.Υ.Α Μόριας και φάνηκε να εκπλήσσεται από το γεγονός ότι μια χώρα όπως η Ελλάδα , που είναι το ανατολικότερο σύνορο της Εσπερίας , δεν έχει ακόμα ξεχωριστό Σώμα Συνοριακής Φύλαξης. Εν συνεχεία τέθηκαν θέματα τεχνικής φύσεως και υποδομών του camp, στα οποία η UNCHR μπορεί να συνδράμει για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και των αστυνομικών.
Από τον  αστυνομικό διοικητή του ΚΕΤΥΑ Μόριας Α/Β’ κο ΕΣΚΙΤΖΗ Γεώργιο, ο οποίος αποχωρεί στα μέσα της εβδομάδος λόγω λήξεως της αποσπάσεως του , ζητήθηκε η συνδρομή του ώστε να υπάρξει η υπηρεσιακή – εκτός από την συνδικαλιστική ενημέρωση που κάνει η Ομοσπονδία- ενημέρωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας  η οποία θα αποτυπώνει την πραγματική εικόνα της κρατούσας κατάστασης στο ΚΕΤΥΑ Μόριας καθώς κ την ενίσχυση του με περαιτέρω προσωπικό.
Η Ομοσπονδία υποσχόμενη εξ αρχής πως θα βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους και θα μεταβιβάζει τα προβλήματα σε αυτούς που μπορούν να δώσουν λύσεις, βρίσκεται για ακόμη μια φορά στην πρώτη γραμμή. Θα επιμείνουμε στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού, στην προάσπιση της εργασιακής αξιοπρέπειας των συναδέλφων και εξεύρεση λύσεων στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια