Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τούρκος εισαγγελέας: Η CIA πίσω από το κίνημα Γκιουλέν

Ένας Τούρκος εισαγγελέας ο οποίος ερευνά την οικονομική δομή του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν δήλωσε πως ο τρόπος οργάνωσης του κινήματος είναι ο
ίδιος όπως η εκκλησία των Μορμόνων και της εκκλησίας της Σαηντολογίας στις Ηνβμένως Πολιτείες και πως και οι τρεις αυτές ομάδες έχουν ιδρυθεί από την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ.
Η CIA οργανώνει τις σέκτες αυτές ως μη κυβερνητικές οργανώσεις ώστε να καταφέρει να κάνει «αλλαγές στην κοινωνία» γράφει στο κατηγορητήριο που έχει ετοιμάσει ο εισαγγελέας Σμύρνης Ζαφέρ Ντούρ
Το σύστημα το οποίο έχουν οικοδομήσει με τα χρόνια οι Γκιουλενιστές στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην πολιτική, στην τεχνολογία, στην πολιτική, καθώς και στον πολιτιστικό τομέα στοχεύει στα ίδια πράγματα όπως οι εκκλησίες αυτές, λέει ο Ντούρ.
Ο Ντούρ ισχυρίζεται πως δεν θα ήταν δυνατόν για τον 75χρονο απόφοιτο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος από το 1999 ζει στις ΗΠΑ, να δημιουργήσει έναν τόσο μεγάλο οργανισμό και να διεισδύσει σε ζωτικούς κρατικούς οργανισμούς μέσα από τις δικές του ικανότητες και  προσπάθειες.
«Χωρίς διεθνή υποστήριξη, ο Γκιουλέν δεν θα μπορούσε να ανοίξει σχολεία σε 160 χώρες» προσθέτει ο Ντουρ.
Παράλληλα, ο εισαγγελέας κάνει σύνδεση μεταξύ της σύλληψης του αρχηγού του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ)  το 1999 και της φυγής του Γκιουλέν στις ΗΠΑ το ίδιο έτος.
«Ερευνητές δημοσιογράφοι αναφέρουν πως οι Γκιουλενιστές δουλεύεουν ως πληροφοριοδότες για τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών όπως η CIA, MI6, και η BND, ενώ έχουν διεισδύσει στις μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών εργαζόμενοι στο όνομα των χωρώ που δουλεύουν» διαβάζουμε στο κατηγορητήριο.
Αντίστοιχα, ο εισαγγελέας σημειώνει πως μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες καθώς και διώξεις δημοσιογράφωνστην Τουρκία έγιναν από το κίνημα Γκιουλέν. 


Ποντικι
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια