Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δικαστές "στα κάγκελα" για τη "βεβαιότητα Τσίπρα" περί της απόφασης του ΣτΕ

Δικαστές στα όρια νευρικής κρίσης αφήνει πίσω της η χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, αφού – χωρίς πάντως να εκδώσουν επίσημες ανακοινώσεις- εκφράζουν τις έντονες αντιρρήσεις τους για τη στάση βεβαιότητας που επέδειξε σχετικά με την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας.
Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις τους υπό τη μορφή σχολίων, αφού πηγές του Συμβουλίου Επικρατείας επισημαίνουν πως "κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση και τα δημοσία πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο επιφυλακτικά στη διατύπωση των προσωπικών τους εκτιμήσεων. Η έκδοση απο το ΣτΕ συγκεκριμένων αποφάσεων στις αιτήσεις ασφαλιστικών μετρίων, δεν προδικάζει και την απόφαση στις κυρίες προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών.  Τότε κρίθηκε η αναγκαιότητα για παροχή προσωρινής προστασίας και δεν εξετάστηκε το θέμα της συνταγματικότητας άλλα και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα που έχουν τεθεί στις κυρίες προσφυγες".


Και άλλοι δικαστές
Σε όλα τα δικαστήρια της χώρας κύριο θέμα συζήτησης ήταν η δήλωση αυτή. Κυρίως γιατί θεωρείται πως καταρρίπτεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών.
Σε ό,τι αφορά την επικείμενη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις κύριες προσφυγές τηλεοπτικών σταθμών που εκδικάστηκαν τον περασμένο Ιούλιο και είχαν ως βασικό αίτημα την κήρυξη ως αντισυνταγματικού του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα δεν έχει οριστεί από τον Πρόεδρο του ΣτΕ ημερομηνία διάσκεψης των ανωτάτων δικαστικών. Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρώτα θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα- εννέα αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς- και μετά το ανώτατο δικαστήριο θα ασχοληθεί με τον σκληρό πυρήνα των αιτημάτων για αντισυνταγματικότητα του νομοθετικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Τα ασφαλιστικά μέτρα που αφορούν σε αιτήματα που σχετίζονται είτε με τη συμμετοχή κάποιων επιχειρηματικών σχημάτων είτε με άλλα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας θα συζητηθούν την προσεχή Παρασκευή 16 του μήνα. 


Παναγιώτης Στάθης
capital.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια