Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μικρά μυστικά για να ενεργοποιήσετε ξανά το μεταβολισμό σας!


Για να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας και να χάσουμε κιλά δεν φτάνει μόνο η δίαιτα και η γυμναστική. Η άσκηση συνιστάται για την καλύτερη υγεία της καρδιάς και του σώματος γενικότερα, αλλά κάποιοι δεν μπορούν να γυμναστούν λόγω προβλημάτων με τη μέση και άλλων παθήσεων.

Για να χάσετε κιλά χωρίς να γυμναστείτε πρέπει να ενεργοποιήσετε τις ορμόνες απώλειας βάρους. O μεταβολισμός παίρνει μπρος ενεργοποιώντας αυτές τις ορμόνες που ρυθμίζουν την ικανότητα του σώματος να χάσει βάρος.

1. Φάτε πιο αργά και προσεκτικά
Η λεπτίνη, η ορμόνη κορεσμού του σώματος που δίνει σήμα ότι έχουμε χορτάσει, χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να λειτουργήσει. Αν τρώτε πολύ γρήγορα, τότε δεν παίρνετε το σήμα ότι έχετε φάει αρκετά από αυτή την ορμόνη. Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε πρωτεΐνη βοηθά να νιώσετε χορτασμένοι για περισσότερο, ενεργοποιώντας την λεπτίνη.

2. Συμπεριλάβετε μεγάλες ποσότητες ειδικών λιπαρών στη διατροφή σας
Τα λιπαρά γνωστά ως τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας, όπως αυτά που υπάρχουν στο έλαιο καρύδας, αυξάνουν την αίσθηση του κορεσμού, δεν αποθηκεύονται σαν λίπη αφού καίγονται γρήγορα και αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας.

3. Καταναλώστε καθημερινά πρωινό λίγο μετά το ξύπνημα
Τρώγοντας μέσα σε μια ώρα από τη στιγμή που ξυπνήσατε μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ορμόνες απώλειας βάρους για όλη τη μέρα!

4. Βγείτε στον ήλιο για να πάρετε βιταμίνη D
Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D βοηθούν να ενισχύσετε τον μεταβολισμό και να τον κρατάτε σε εγρήγορση.

5. Κοιμηθείτε καλύτερα
Όταν κοιμάστε 6-8 ώρες κάθε βράδυ, τα επίπεδα λεπτίνης πέφτουν για να μη χρειάζεται να στείλετε σήμα ότι είστε γεμάτοι. Γι’ αυτό ο ύπνος καλής ποιότητας είναι τόσο σημαντικός, καθώς είναι υπεύθυνος για να ενημερώνει τον εγκέφαλο πότε πεινάτε πραγματικά και πότε όχι.

Αν τα επίπεδα λεπτίνης πέσουν χαμηλά, τότε τρώτε παραπάνω και λαμβάνετε περισσότερη ενέργεια για να καταναλώσετε και να αναπληρώσετε την έλλειψη. Η λεπτίνη είναι πολύ σημαντική γιατί μας ενημερώνει πότε πεινάμε, πότε διψάμε και πότε είμαστε κουρασμένοι πραγματικά.


Πηγή: fanpage.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια