Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένας χρόνος μετά το στερνό αντίο στον Στάθη Λαζαρίδη

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το θάνατο του αδικοχαμένου ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη από το Τσοτύλι Βοΐου.

Χθες, στην εκκλησία της Αγ. Μαρίνας στο Τσοτύλι, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο με την αστυνμία να εκπροσςωπείται από τον γενικό επιθεωρητή βόρειας Ελλάδας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη.

Θυμίζουμε το ρεπορτάζ του bloko.gr στις 6 Σεπτεμβρίου πέρσι, λίγη μόνο ώρα μετά την τελευταία ανάσα ζωής του ηρωικού αστυνομικού.


Περίπου 8 χρόνια μετά το μοιραίο πρωί  της 5ης Νοεμβρίου του 2007, ο Στάθης Λαζαρίδης αποφάσισε να σταματήσει την άνιση μάχη. Πριν από περίπου 50 λεπτά, ο ηρωικός ειδικός φρουρός έκανε την βαθιά υπόκλιση στον θάνατο και άφησε τη τελευταία μηχανική πνοή του να φύγει μέσα από τη στήθη του στο θάλαμο νοσηλείας του στο 401 Σ.Ν.
Καλοτάξιδος κι επιτέλους καλή ξεκούραση σ' αυτό το παιδί από το bloko.gr, παραθέτοντας ένα μικρό ιστορικό τραγικής μνήμης.

Πρωινές ώρες της 5ης Νοεμβρίου 2007.
Αστυνομικοί των ΤΑΕ δέχτηκαν καταιγισμό πυροβολισμών από οπλισμένους δράστες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις από αυτούς, ο ένας σοβαρά. Το αιματηρό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 5ης Νοεμβρίου, λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, όπου 45 αστυνομικοί των ΤΑΕ Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, που επέβαιναν σε δώδεκα τζιπ, κατευθύνονταν στο χωριό προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους για εντοπισμό χασίς.

Τη στιγμή, που τα Τζιπ της αστυνομίας βρίσκονταν περίπου ένα χιλιόμετρο από την είσοδο του χωριού, δέχτηκαν πυρά με Καλάσνικοφ από περίπου δέκα άτομα που είχαν ακροβολιστεί σε μια πλαγιά.

Στα πρώτα αυτοκίνητα που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς επέβαινε ο 27χρονος Στάθης Λαζαρίδης, πατέρας ενός μωρού μόλις δύο μηνών, στον αυχένα του οποίου σφηνώθηκε μία σφαίρα.

Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε γρήγορα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Από την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρύτερα άλλοι δύο ειδικοί φρουροί, ο ένας στην ωμοπλάτη και ο άλλος στο μάτι από θραύσματα τζαμιών.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια