Συνελήφθησαν υπάλληλοι του ΟΤΕ για κλοπή καλωδίων


Συνελήφθησαν στην Πεύκη, δύο υπάλληλοι του ΟΤΕ ηλικίας 50 και 43 ετών, για κλοπές μεγάλων ποσοτήτων καλωδίων, ιδιοκτησίας της εταιρείας,
με σκοπό την πώληση του εσώκλειστου χαλκού.

Συνελήφθη επίσης ένας 32χρονος έμπορος σιδήρων και μετάλλων για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Επιπλέον αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση ατόμων που διέπρατταν κλοπές καλωδίων με σκοπό την παράνομη διάθεση στην αγορά του εσώκλειστου χαλκού, αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες και να εξακριβώσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, χθες το πρωί ο 43χρονος και ο 50χρονος αφαίρεσαν από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην οποία εργάζονταν ως υπάλληλοι, -19- κουλούρες καλωδίων, συνολικού βάρους -594- κιλών.

 Απογευματινές ώρες της ιδίας ημέρας, ο 50χρονος μετέφερε την ποσότητα των καλωδίων στον 32χρονο έμπορο σιδήρων, με σκοπό να την πουλήσει, πράξη όμως που δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της συλλήψεώς τους.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο υπάλληλοι προέβαιναν συστηματικά στην αφαίρεση μεγάλων ποσοτήτων καλωδίων από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, με την εκτιμώμενη ζημιά να υπερβαίνει το ποσό των -70.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.