Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αδυνατίζει ο … γάμος;


Ο γάμος για τους περισσότερους είναι ευτυχία. Μήπως είναι και αδύνατη σιλουέτα; Νέα έρευνα ερευνητών από την Ιαπωνία έδειξε πως οι παντρεμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι λεπτοί.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Yokohama στην Ιαπωνία μελέτησαν 270 άντρες και γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 65 χρόνια που έπασχαν από διαβήτη. Από αυτούς, οι 180 ήταν παντρεμένοι και οι 90 ήταν ανύπαντροι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ερευνών για τον Διαβήτη που έγινε στο Μόναχο, έδειξαν πως οι άντρες που είναι παντρεμένοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο που επηρεάζει το βάρος. Άρα, οι παντρεμένοι έχουν και λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγούν οι ερευνητές οι παντρεμένοι συνήθως τρώνε πιο υγιεινά μιας και τρώνε περισσότερο σπιτικό φαγητό ενώ οι ανύπαντροι καταφεύγουν πιο συχνά στη λύση του γρήγορου και πρόχειρου φαγητού που είναι πιο ανθυγιεινό.

Από την έρευνα φάνηκε επίσης πως οι παντρεμένοι ήταν πιο συνεπείς με την φαρμακευτική τους αγωγή ενώ πηγαίνουν και πιο τακτικά στον γιατρό. Κάτι που φυσικά οδηγεί στο να ελέγχει καλύτερα το διαβήτη.


Πηγή: healthview.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια