Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι ακριβώς σημαίνει η φωτογραφική διάταξη; Ποιους αξιωματικούς του Π.Σ. θα ευνοούσε; Επιστολή πυροσβέστη για το Π.Δ.

Από το κομμάτι του σχεδίου Π.Δ. που δημοσίευσε το  bloko  φαίνεται ότι ο Απερχόμενος κ.Αρχηγός ετοίμασε ένα σχέδιο νόμου που  ήταν σαφώς
διαφορετικό από αυτό της ΕΛ.ΑΣ. όπου ως τυπικό προσόν του Αξ/κου για προαγωγή τιθεται  ελάχιστος χρόνος υπηρεσίας των Αξιωματικών αυτοτελώς ή σε συνδυασμό με το συνολικό χρόνο υπηρεσίας αυτών ως Αξιωματικών.

Για τους ήδη υπηρετούντες  Αξιωματικούς φαίνεται ότι  εφευρέθηκε μια πρωτοφανής ρύθμιση να προσμετρούνται στα γενικά τυπικά προσόντα των Αξιωματικών, η συνολική υπηρεσία στο Π.Σ., συμπεριλαμβανόμενη σε αυτή, το χρόνο ως Δόκιμο Πυροσβέστη, Πυροσβέστη, Αρχιπυροσβέστη, Πυρονόμο αλλά και ως Δόκιμο Αξιωματικό. 

Αυτή η γενικώς αδιανόητη για ένστολο Σώμα διάταξη, εξηγείται βέβαια από το προτεινόμενο χρόνο σε κάθε βαθμό, αφού με εξόφθαλμο,φωτογραφικό τρόπο, πριμοδοτούνται αξιωματικοί με λιγότερα έτη υπηρεσίας ως Αξιωματικοί, αλλά περισσότερα συνολικά χρόνια υπηρεσίας στο Π.Σ.  

Συμπτωματικά οι συγκεκριμένοι Αξιωματικοί είναι αυτοί που στο βαθμό του Πυράρχου προωθήθηκαν στις τελευταίες κρίσεις , προσπερνώντας αρχαιότερους τους. Αν το σχέδιο έπαιρνε νομοθετική μορφή, θα αποκλείονταν ένας μεγάλος αριθμός από τους αρχαιότερους Πυράρχους, και θα εξασφάλιζαν με το ίδιο σύστημα των προηγούμενων κρίσεων, την προαγωγή στο βαθμό του Αρχιπύραρχου, ανενόχλητα πάλι οι ίδιοι Αξιωματικοί και χωρίς να υπάρχει ανάγκη για μεγάλες υπερπτήσεις στην επετηρίδα. 

Το πλέον όμως φωτογραφικά εξόφθαλμο είναι στην επιχειρούμενη πρόβλεψη για τους Αρχιπυράρχους που θα μπορούσαν να κριθούν για Υποστράτηγοι. Εδώ η πρόβλεψη των 28 ετών υπηρεσία στο βαθμό, για το έτος 2017, εξασφάλιζε ότι στις συγκεκριμένες κρίσεις του έτους για την κρίση στο βαθμό του Υποστρατήγου, θα συμμετείχαν τρείς μόνο Αρχιπύραρχοι, μεταξύ αυτών και ο γνωστός μετά την τελευταία μήνυση του ΓΓΠΠ κ. Καπάκη, Αρχιπύραρχος κ.Ζάχος. 

Φάνηκε όμως ότι το αρχικό σενάριο ήταν εξαιρετικά τολμηρό, οπότε για να υπάρχει μια μικρή διεύρυνση (άλλοι τρεις Αρχιπύραρχοι) προστέθηκε η επίσης πρωτοφανής ρύθμιση στα προβλεπόμενα 28 έτη υπηρεσίας, να συμπεριλαμβάνονται και δύο πλασματικά χρόνια για όσους είχαν προσόν κατάταξης πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. 

Οι πληροφορίες λένε ότι το σχέδιο Π.Δ.  δεν είχε την προσυπογραφή των δύο Υπαρχηγών, προσέκρουσε στην ΓΓΠΠ αλλά και στην υπηρεσιακή γνώση των συγκεκριμένων διαδικασιών από την πολιτική ηγεσία. Επίσης ενδιαφέρον έχει γιατί δεν δόθηκε για δημόσια διαβούλευση, ενώ απορίας άξιο είναι γιατί εδώ και μήνες δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα - πρόταση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου κρίσεων και προαγωγών που εκπονήθηκε από το Αρχηγείο και επικεφαλής της ομάδας μάλιστα ήταν ο κ.Ζάχος.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια