Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΚΠ: Να βάλουμε τέλος στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων

Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., συνεχίζει στην ίδια ρότα, το επόμενο διάστημα με νέα αντιλαϊκά μέτρα, στο όνομα της «ισονομίας» και της «δίκαιης ανάπτυξης». Επιταχύνει τις διεργασίες και τα
παζάρια για  ανατροπές στα Εργασιακά, μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και τις συντάξεις, το παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στο όνομα της δεύτερης «αξιολόγησης».
Ταυτόχρονα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, της Ε.Ε. Προσφέρει ζεστό χρήμα για την ανάπτυξη των κερδών των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, από τα ματωμένα πλεονάσματα της βαριάς φορολογίας, των χαρατσιών, των μειωμένων μισθών και συντάξεων.
Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση εξαπατούσε συνειδητά, όταν υποσχόταν την επαναφορά των μισθών μας. Συνέχισε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Στο ίδιο μοτίβο κινείται και σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια. Επικαλείται την αναγκαιότητα εξεύρεσης ισοδυνάμων, ή άλλων πόρων για να μην «πειραχθούν» τα ειδικά μισθολόγια. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν αλλάζει το συνολικό ποσό που πηγαίνει στα ειδικά μισθολόγια. Ωστόσο η νέα επιδρομή της κυβέρνησης με την αυξημένη άμεση και έμμεση φορολογία (Φ.Π.Α. – ΕΝΦΙΑ), μαζί με τα αυξημένα οικογενειακά βάρη, συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο το εισόδημά μας.
Συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων:
Για ένα πρέπει να είμαστε σίγουροι και η μέχρι σήμερα στάση όλων των κυβερνήσεων αυτό επιβεβαιώνει. Πρόκειται για «νέα» έκδοση της πολιτικής των ειδικών μισθολογίων που στο όνομα του νοικοκυρέματος, της καλύτερης οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα υπάρξουν νέες περικοπές στους μισθούς μας.
Επίσης τίποτα καλό δεν έχουμε να περιμένουμε, τόσο εμείς όσο και ο λαός συνολικότερα, από την επιδίωξη της κυβέρνησης να εμπλακεί βαθύτερα στους ανταγωνισμούς που οξύνονται στο εσωτερικό της Ε.Ε. και στις ενδοϊμπεριαλιστικές διαμάχες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για να υπηρετήσει ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας.
Συνάδελφοι Πυροσβέστες,
Η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. συνεχίζεται με την αρπαγή και το συνεχές πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, την ίδρυση Επαγγελματικών Ταμείων στην επικουρική ασφάλιση. Με αυτόν τον τρόπο διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης προωθεί παραπέρα την ιδιωτικοποίησή της, παραδίνοντας τα αποθεματικά των ταμείων και τις κρατήσεις, δηλαδή ζεστό δικό μας χρήμα, στους τραπεζίτες και τις ασφαλιστικές εταιρείες για την μετατροπή του σε μετοχές με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Διατηρεί τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, για έκτη συνεχή χρονιά σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η στασιμότητα των δαπανών για ένα ακόμη έτος έχει ως συνέπεια την παραπέρα όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε με τεράστιες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή. Τη μείωση των  δαπανών για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών, τα μέσα ατομικής προστασίας, τη διατήρηση για μια ακόμη χρονιά της τριχοτόμησης του προσωπικού, τη στιγμή που απαιτείται να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προκειμένου το Πυροσβεστικό Σώμα να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις  πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.
Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. έχει συμπαραστάτες και αρωγούς τις ηγεσίες και τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας φορέων,  προσπαθούν και αυτοί, να μας πείσουν ότι δήθεν θα εξαιρεθούμε από τις μειώσεις στο εισόδημα μας, επειδή είμαστε ένστολοι. Όλοι πλέον νιώθουμε στην τσέπη μας αυτήν την εξαίρεση!!!
Συνάδελφοι Πυροσβέστες – Αστυνομικοί – Λιμενικοί,  Στρατιωτικοί, απέναντι σε αυτήν την «κόλαση» που ζούμε και εντείνεται συνεχώς, για όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλεί σε κοινό αγώνα, μαζί με όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς εμποροβιοτέχνες.
Επίσης σας καλεί να απομονώσουμε τη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή που δημαγωγεί για τα προβλήματά μας. Είναι ενάντια στο συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. Υποστηρίζει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Στόχο έχει να μας στρέψει ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, κύριας και επικουρικής σύνταξης. Αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων και άλλων παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας, επαναφορά στα επίπεδα του 2009. Υποστηρίζουμε την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε.      Η πλήρης εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών να είναι αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους. Να καταργηθούν οι ρυθμίσεις και να μην παραδοθεί η επικουρική ασφάλιση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, μέσω και των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης.       Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην υπηρεσία, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας. Κάλυψη όλων των αναγκαίων ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων από το κράτος, χωρίς τον παραμικρό περιορισμό. Ανάπτυξη όλων των δημόσιων υποδομών και κάλυψη τους με σύγχρονο και επαρκή σε αριθμό ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό.
Επέκταση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο δημόσιο.
Συνάδελφοι Πυροσβέστες – Αστυνομικοί – Λιμενικοί, η δύναμη βρίσκεται στα δικά μας χέρια.
Αξιοποιούμε την εμπειρία που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αγωνιζόμαστε στο πλάι του λαού για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας, για μια κοινωνία που στο επίκεντρο θα βάζει τις ανάγκες του εργαζόμενου και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια