Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση της ΠΕΝΑΑ Κρήτης με τον Αντιστράτηγο Βόρειου Ελλάδας

Συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Καραμαλάκη Μιχαήλ
Ακολουθεί ενημέρωση της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Κρήτης σχετικά με τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου
Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ.


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Ένωση  στο πλαίσιο συμμετοχής στη μεγαλειώδη ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 81ης Δ.Ε.Θ., πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ.

Κατά τη συνάντηση μας με το Στρατηγό, τέθηκε υπό συζήτηση το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης, αναλύοντας ενδελεχώς τις νέες δομές λειτουργίας που προβλέπει το σχετικό Π.Δ. που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, επισημαίνοντας από την πλευρά μας, για άλλη μία φορά, ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης στα επίπεδα αστυνόμευσης για το Νησί, πράγμα που δυστυχώς για όλους μας δεν εκμεταλλεύτηκε η πολιτική και φυσική ηγεσία στα πλαίσια της επικείμενης μεταρρύθμισης του οργανογράμματος υπηρεσιών και προσωπικού.  

Επιπλέον, αναφερθήκαμε στο ζήτημα της δημιουργίας κέντρων υποδοχής -φιλοξενίας προσφύγων στο Νησί, εκφράζοντας την ανησυχία μας ιδίως στο κομμάτι που αφορά τον αριθμό των αστυνομικών που πρόκειται να διατεθεί σε καθημερινή βάση για τη φύλαξη των δομών αυτών, δεδομένου και της σοβαρής έλλειψης προσωπικού που παρουσιάζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες των τεσσάρων Αστυνομικών Διευθύνσεων της ΓΕ.Π.Α.Δ.Κ.

Ο Στρατηγός από τη μεριά του μας διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, καθόσον σε περίπτωση δημιουργίας των προαναφερόμενων κέντρων στο Νησί, αυτά δε θα αποτελούν κέντρα κράτησης, αλλά κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων και ως εκ τούτου δε θα απαιτείται μεγάλος αριθμός αστυνομικού προσωπικού για τη φύλαξή τους.

Τέλος, ενημερώσαμε το Στρατηγό για το πρόγραμμα του ετήσιου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) που θα φιλοξενηθεί  φέτος για πρώτη φορά από την Ένωση μας την 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο και τον προσκαλέσαμε να τιμήσει με την παρουσία του τις εργασίες του.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια