Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο - Έχουν καεί σπίτια

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα, λόγω κεραυνών, στο κατάφυτο νησί της Θάσου. Πολλά σπίτια έχουν καεί, ενώ στάχτη έχουν γίνει τεράστιες εκτάσεις πευκοδάσους.Μάχη με τις φωτιές συνεχίζουν να δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Τα πολλά μέτωπα των πυρκαγιών σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους έχουν μετατρέψει σχεδόν ολόκληρο το νησί σε μια πύρινη κόλαση, προκαλώντας τεράστια ανησυχία τους κατοίκους και τις Αρχές, τα 4 διαφορετικά μέτωπα που καίνε συνεχίζουν να κινούνται ανεξέλεγκτα στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού.
Από χθες εκκενώθηκε το χωριό Καζαβίτι στον Πρίνο. Επίσης, εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου.
Χθες, στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων,  ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του. Με μεγάλη δυσκολία και με όχημα 4x4 έγινε κατορθωτή η μεταφορά του σε ασθενοφόρο. Ο πυροσβέστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του και, λόγω της απαίτησης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας.
Από την πυρκαγιά εγκλωβίστηκαν επίσης χθες στην περιοχή του Πρίνου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου και Κώστας Μορφίδης, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην περιοχή για να διαπιστώσουν το μέγεθος της φωτιάς που καίει στη Θάσο. Ωστόσο, με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών αρχών απομακρύνθηκαν γρήγορα από τη φλεγόμενη περιοχή τόσο εκείνοι όσο και οι τουρίστες που βρίσκονταν στο σημείο.
Σήμερα, στο νησί μεταβαίνουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου για να συντονίσουν τις ενέργειες αντιμετώπισης της κατάστασης αλλά και να εξετάσουν μέτρα ανακούφισης όσων έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.
tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια