Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ: Η κυβέρνηση μας εμπαίζει

Διαβάστε την τοποθέτηση του προέδρου της ΠΕΑΛΣ στη συνέντευξη τύπου των Ομοσπονδιών των Ενστόλων, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ: Κυρίες και Κύριοι, Ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω όλους εσάς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε, για την  παρουσία σας σήμερα εδώ, προκειμένου να μεταφέρετε στο ευρύ κοινό την αγωνία των μελών μας για το ''αύριο'' και τις δίκαιες διεκδικήσεις για τη βελτίωση των ιδιαίτερων και βεβαρυμμένων συνθηκών εργασίας μας.

Για άλλη μια χρονιά βρισκόμαστε εδώ στη Θεσσαλονίκη μπροστά σας, ενωμένες οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας όχι από επιλογή και αυτοπροβολή, αλλά από ανάγκη και λέω ανάγκη γιατί δυστυχώς και αυτή  η Κυβέρνηση συνεχίζει τον ΄΄στρουθοκαμηλισμό'' των προηγούμενων απέναντι στα καίρια και ουσιώδη προβλήματά μας. 

Mας εμπαίζει, μας αντιμετωπίζει ως ''μηχανές '' που μόνο υποχρεώσεις έχουν και όχι ως ανεξάρτητες προσωπικότητες με ανάγκες και καταρρακωμένο φρόνημα, εξαιτίας βασικών προβλημάτων που συνεχίζουν και μας ταλανίζουν.


Τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα αλλά ιδιαίτερα εκείνα του Ανατολικού Αιγαίου, αρμόδια για την εύρυθμη διαχείριση των  μεταναστευτικών ροών ξεπερνούν εαυτόν καθημερινά, ενώ πέρα από το ψυχολογικό βάρος και το άγχος που δημιουργεί η διάσωση ανθρωπίνων ζωών, έχουν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη βασικών υλικών και μέσων που δυσχεραίνει το ανθρωπιστικό τους έργο.

Τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για την κρισιμότητα της κατάστασης σε όλους τους τομείς.

Ελλιπείς οργανικές συνθέσεις στις Υπηρεσίες, χαμηλοί μισθοί, παλαιότητα μέσων, ελλιπείς συντηρήσεις, απουσία οικονομικών πόρων για προμήθεια νέων, δυσκολίες στην προμήθεια καυσίμων,  απλήρωτη υπερεργασία, χωρίς φάρμακα και γιατρούς, χωρίς ουσιαστική μέριμνα και επιμελητεία, χωρίς το δικαιούμενο επίδομα παραμεθορίου.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, θα ήταν παράλειψη από την πλευρά μου να μην αναφερθώ κι εγώ με την σειρά μου στις αποφάσεις των δικαστηρίων για την αποκατάσταση των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 που και αυτή η Κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά, έχοντας παράλληλα αποφασίσει να προσχωρήσει σε ένα νέο μισθολόγιο, που στην καλύτερη περίπτωση θα έχει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Δηλαδή με δυο κουβέντες θα αγνοήσει επιδεικτικά για άλλη μια φορά τις όποιες αποφάσεις του ΣτΕ.

Αναρωτιόμαστε οι Κυβερνώντες επιθυμούν ένα Σώμα ακμαίο με στελέχη αφοσιωμένα στο έργο τους, χωρίς προβλήματα ή ένα Σώμα με εξαθλιωμένα στελέχη τα οποία δεν θα μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με δυσμενείς συνέπειες στην ασφάλεια της Χώρας; Την απάντηση οφείλουν να μας τη δώσουν εκείνοι.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω, μας αναγκάζουν σήμερα να βρισκόμαστε στους δρόμους. Επιτέλους η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί. Οι ανάγκες είναι πραγματικές. Εμείς εδώ βρισκόμαστε για να επισημαίνουμε τα προβλήματα, να προτείνουμε και να διεκδικούμε τις λύσεις. Σε αυτούς ανήκει η ευθύνη να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις που να ανακουφίζουν  τα δοκιμαζόμενα στελέχη και να προωθούν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων πολιτών.

Όλοι μαζί ενωμένοι. Δεν κάνουμε πίσω ούτε βήμα. Η ώρα του καταλογισμού των ευθυνών έφθασε. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την αξιοπρέπεια τη δική μας και των οικογενειών μας.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμπορευτούν με τον δίκαιο αγώνα μας και να συμμετάσχουν στην από κοινού  διαδήλωση  Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας απόψε στις 18.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια