Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΥΕΘΑ: Η Ελλάδα να αναλάβει τη θαλάσσια επιτήρηση από Κύπρο έως Λιβύη

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Υπουργών Άμυνας για την ενίσχυση των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Καμμένος κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του Μάικλ Φάλον, εξέτασαν το ενδεχόμενο συνεκπαίδευσης των ελληνικών και βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά, τόσο με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στην υπό διαμόρφωση ακτοφυλακή, αλλά αναλαμβάνει και ρόλο εκπαιδευτού. Ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, επανέλαβε πως η Ελλάδα αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών, υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη επιστροφής των προσφύγων στη χώρα τους.

Όπως είπε: «Υπάρχει μία συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο σε σχέση με τη δυνατότητα του ΟΗΕ, να συμμετέχει, στο άμεσο μέλλον, στη δημιουργία ασφαλών Camp, στη Συρία» και συμπλήρωσε πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συζητήθηκαν και κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. 

Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε, πως η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε καμία πολεμική επιχείρηση. Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε, πως η χώρα μας μπορεί να βοηθήσει με εκτενείς επιχειρήσεις στο θαλάσσιο έλεγχο στις περιοχές ανάμεσα σε Κρήτη - Κύπρο - Σουέζ - Λιβύη και Μάλτας, που θεωρούνται σημεία από τα οποία διακινούνται παρανόμως άνθρωποι και προϊόντα. Ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε, ότι ο έλεγχος της περιοχής θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια