Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Λογιζόμαστε ακόμα ως άνθρωποι;" Επιστολή αστυνομικού

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
    Είμαι αστυνομικός που υπηρετώ σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής. Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα από συνάδελφο μου της Υπηρεσίας μου ότι την 25/09/2016 και ώρα 14:00 θα έπρεπε κάποιος από το προσωπικό της να διατεθεί προς ενίσχυση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, προκειμένου να διεξαχθεί μεταγωγή αλλοδαπών από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου στην Λέσβο προκειμένου (λογικά) να επαναπατριστούν, καθώς και την παραλαβή αλλοδαπών από τη Λέσβο προς Αθήνα. 

Εγώ ευτυχώς δεν ήμουν μέσα στους επιλαχόντες για το ποιός θα πάει στην συγκεκριμένη μεταγωγή, η επιλογή του οποίου έγινε με κλήρωση!!! 

Από ότι πληροφορήθηκα σε αρκετά τμήματα η επιλογή έγινε με αντίστοιχο τρόπο. Σαφώς και δεν κρίνω τον τρόπο που οι διοικητές επέλεξαν το προσωπικό αλλά θεωρώ πως υπάρχουν πολλά περισσότερα κριτήρια για μια τέτοια επιλογή, που δεν θα αναλύσουμε εδώ. 

Πάμε παρακάτω.
    Το επερχόμενο λοιπόν διαδικαστικό είχε ως εξής:
1. Μετάβαση όλων των συναδέλφων στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής την 14:00 ώρα της 25/09/2016 προκειμένου λάβουν σχετικές εντολές κ.λπ. και εν συνεχεία αναχωρήσουν για την Κόρινθο και την παραλαβή των μεταγωμένων.

2. Αφού παραλάμβαναν τους μεταγώμενους θα μετέβαιναν στο λιμάνι του Πειραιά για αναχώρηση με προορισμό την Λέσβο.

3. Ταξίδι περίπου 10 ωρών έως τον προορισμό στον οποίο θα έφταναν περί την 08:00 ώρα της 26/09/2016 για να παραδώσουν τους μεταγόμενους.

4. Κενό μεταξύ της ώρας παράδοσης των μεταγόμενων και της ώρας παραλαβής των νέων για την επιστροφή πάλι προς Αθήνα.
Ταξίδι 9 περίπου ωρών για την επιστροφή στην Αθήνα.

5. Λήξη υπηρεσίας μετά από 48 ώρες αϋπνίας και συνεχόμενης εργασίας.

    Θα πει κάποιος «Οκ, πού είναι το πρόβλημα; Την δουλειά τους κάνουν.»... Καμία διαφωνία, με τη διαφορά ότι το πρόβλημα είναι μια σειρά γεγονότων. 

Πρώτον οι συνάδελφοί μου θα εκτελούσαν 48ωρη συνεχόμενη υπηρεσία με ένα κενό κάποιον ωρών.  
Δεύτερον για την εν λόγω μεταγωγή τους χορηγήθηκε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ προκειμένου να καλύψουν τα έξοδά τους για 48 ώρες μέσα στα οποία είναι η τροφή τους (περίπου 8-10 φορές μέσα στο 48ωρο διότι δεν υπάρχουν ούτε κενές ώρες ύπνου που δεν χρειάζεσαι τροφή), η διαμονή τους τις κενές ώρες (αν τους επιτραπεί) διότι δεν υπήρξε μέριμνα ούτε γι’ αυτό το αυτονόητο και, τελευταίο και χειρότερο η πληρωμή του εισιτηρίου της επιστροφής. Ότι έμενε από το ποσό θα τους χορηγούνταν ως εκτός έδρας αποζημίωση, αλλά όπως τους είπαν ίσως κάποια στιγμή να εκδοθεί διαταγή για επιστροφή μέρους του χρηματικού ποσού διότι αυτό ήταν μεγάλο σε σχέση με άλλες φορές. 

Τρίτον, για την μεταγωγή αυτή διατέθηκε δύναμη 25 περίπου αστυνομικών για 70 μεταγόμενους. Το προβλεπόμενο θα ήταν 140 αστυνομικοί προφανώς αλλά το να σταλούν έστω 70 αστυνομικοί για 70 μεταγόμενους θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο.  

Και τέλος στο τέλος σου λένε πάρε και ένα ρεπό (αν σου χορηγηθεί μετά την μεταγωγή και δεν μπει κι αυτό στο σύνολο των οφειλόμενων). Πείτε μου λοιπόν έναν εργαζόμενο που θα μπορούσε να εργαστεί συνεχόμενα 48 ώρες με ένα κενό περίπου 10 ωρών με δύο πολύωρα ταξίδια σε καρέκλα καραβιού και χρεωμένους ανθρώπους που πρέπει να μεταγάγει και που δεν ξέρει πώς μπορεί να αντιδράσουν και τι θα μπορούσε να κάνει όταν π.χ. δημιουργηθεί πρόβλημα με τους μεταγόμενους, αφού του αντιστοιχούν σχεδόν 3 κατα μέσο όρο. Άνθρωποι είναι και όχι ρομπότ.
    Αυτά τα λίγα εν έτη 2016 για τους αστυνομικούς. 

 Αν μη τι άλλο λογιζόμαστε ακόμα ως άνθρωποι ...(;)

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια