Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενταση και χημικά σε πορεία κατά των προσφύγων στη Χίο - ΒΙΝΤΕΟ

Εκτός ελέγχου βγήκε η πόρεια διαμαρτυρίας πολιτών στη κεντρική πλατεία της Χίου με αφορμή την εγκατάσταση προσφύγων στο
νησί.




Οπως αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης της Χίου, αν και η αρχική συγκέντρωση ήταν ειρηνική, μια  μερίδα των διαμαρτυρομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας όπου διαμένουν περί τα 1.800 άτομα.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός καθώς η Αστυνομία δεν είχε αντιληφθεί τις προθέσεις της ομάδας των διαδηλωτών, στη ν συνέχεια όμως τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές υποχρεώνοντάς τους σε ευθεία πορεία προς το κτίριο του Οίκου Ναύτη.
Ενοχλήθηκαν από την παρουσία δημοσιογράφων

Η κατάσταση ξέφυγε όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν για δεύτερη φορά να σπάσουν τη γραμμή των ΜΑΤ και να κατευθυνθούν προς τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας.

Η παρουσία των δημοσιογράφων της Χίου ερέθισε τους διαμαρτυρόμενους με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να επιτεθούν στον δημοσιογράφο Γιάννη Στεβή ρίχνοντάς του την κάμερα στο έδαφος και καταφέροντάς του χτυπήματα στα χέρια.

Κάποιοι από το πλήθος κατάφεραν να ξεφύγουν από τον έλεγχο της Αστυνομίας, κυνηγώντας τους δημοσιογράφους οι οποίοι φυγαδεύτηκαν σε γειτονικά καταστήματα από απλούς πολίτες.

Τα ΜΑΤ κατάφεραν με τη χρήση χημικών να συγκρατήσουν τους θερμόαιμους κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ακολούθως ομάδα 150 ατόμων κινήθηκε προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι μετανάστες δεν είχαν κατανοήσει την κατάσταση κάτι που έγινε αντιληπτό λίγα λεπτά αργότερα προκαλώντας την αντίδρασή τους που με συνθήματα ζητούσαν να φύγουν για την Αθήνα. Μάλιστα οι πιο θερμόαιμοι μέσα από τον καταυλισμό ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες προς την ομάδα των 150 ατόμων.


thetoc.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια