Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η επίθεση στον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών και η «εκδοχή» Τόσκα

Τι ανέφερε το θύμα και οι διαφορές από τις νέες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού
Ένας νεαρός που αποσπάσθηκε από ομάδα πέντε ατόμων οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν «προσεγγίσει» -με πρόσχημα πληροφορίες για την πορεία των
αντιεξουσιαστών- τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο ήταν αυτός που ξυλοκόπησε άγρια τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας.

Η έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί από την Ασφάλεια Αττικής για τις συνθήκες ξυλοδαρμού του κ. Διαμαντόπουλου φέρεται να «διαψεύδει» σε ένα μεγάλο μέρος τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα που μίλησε για «επίθεση από έναν κακοήθη». Και αυτό διότι, όπως λένε στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, «ο κ. Τόσκας δεν προσδιορίζει τις πλήρεις διαστάσεις του περιστατικού, όπως τουλάχιστον τις έχουν αναφέρει ο αξιωματικός θύμα της επίθεσης αλλά και ένας ακόμη παρών αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.».

Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε ο κ. Διαμαντόπουλος και ένας ακόμη αρκετά εύσωμος συνάδελφός του, την ώρα που κατηφόριζαν την οδό Πανεπιστημίου (ο κ. Διαμαντόπουλος με σκοπό να πάρει το αυτοκίνητό του και να επιστρέψει στην υπηρεσία του μετά τις ρυθμίσεις της κυκλοφορίας για την πορεία αντιεξουσιαστών) τους πλησίασε μία ομάδα τεσσάρων-πέντε νεαρών. Κατά τις περιγραφές των αστυνομικών, «αρχικά θορυβηθήκαμε από την προσέγγιση των νεαρών. Δεν είχαν κουκούλες, κράνη ή αμφίεση που παρέπεμπε σε αναρχικούς, όμως μας προβλημάτισε η προσέγγισή τους. Με σχετική ευγένεια μας ρώτησαν πού βρίσκεται η κεφαλή της πορείας για να απεγκλωβισθούν από το κέντρο της Αθήνας. Τους απαντήσαμε και εκείνοι αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει καμία προστριβή».

Από το πλευρό του κ. Διαμαντόπουλου απομακρύνθηκε και ο συνάδελφός του αφού πλέον έδειχνε να εκλείπει κάθε λόγος ανησυχίας. Όμως εκείνη την ώρα ένας από τους νεαρούς αποσπάστηκε από την παρέα των πέντε, γρονθοκόπησε τον κ. Διαμαντόπουλο και ύστερα εξαφανίσθηκε όπως και οι άλλοι νεαροί. Ο συνάδελφός του που βρισκόταν σε σχετική πλέον απόσταση δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Όπως λένε αστυνομικοί, «θεωρούμε ότι δεν ήταν τυχαία επίθεση. Ήταν ίσως εξ αρχής στόχος να κτυπηθούν οι ένστολοι όμως ίσως τους αποθάρρυνε η σωματοδομή του δεύτερου αστυνομικού και η πιθανότητα σύλληψης κάποιων εκ των νεαρών...»

Ο... ηλεκτρονικός μάρτυρας

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν εξ αρχής η εικόνα του περιστατικού που είχε δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ. και πιθανολογείται ότι είχε μεταφερθεί και στους συνεργάτες του κ. Τόσκα. Όμως λίγες ώρες αργότερα υπήρξε περίεργη ανάρτηση «πολίτη» σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών που συστήνεται ως «ξαφνικός αυτόπτης μάρτυρας» της επίθεσης.

Στο ηλεκτρονικό κείμενό του ανέφερε ότι είδε «δύο αξιωματικούς της αστυνομίας με ασύρματο στο χέρι να λογομαχούν με κάποιον πολίτη. Ξαφνικά βλέπω τον πολίτη να γρονθοκοπεί με μανία και να κλωτσάει άγρια τον ένα από αυτούς και να τον ξαπλώνει κάτω, με τον δεύτερο αξιωματικό τρομοκρατημένος να φεύγει τρέχοντας προς τα πάνω. Ο χτυπημένος αξιωματικός βρίσκεται ακίνητος και κοκαλωμένος ανάσκελα με τον ασύρματο υψωμένο στο χέρι του, ενώ ο πολίτης που τον κτύπησε αρπάζει το καπέλο του που είχε πέσει πιο πέρα και εξαφανίζεται τρέχοντας».

Ο κ. Τόσκας λίγες ώρες έπειτα από αυτή την ανάρτηση δήλωσε ότι «ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ένας ευγενέστατος άνθρωπος, χτυπήθηκε από κάποιον κακοήθη που αποσπάστηκε από μια πορεία. Προσπαθούμε να τον βρούμε», αποδεχόμενος ουσιαστικά την εκδοχή του αυτόπτη μάρτυρα και όχι τη συνολική εικόνα όπως τουλάχιστον την περιέγραψαν οι αστυνομικοί που ήσαν παρόντες.


Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΒΗΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια