Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αρνητική επίδραση των τηλεοπτικών σειρών στην καθημερινότητά μας


Τα περισσότερα βράδια, ειδικά την περίοδο του χειμώνα, οι περισσότεροι από εμάς καθόμαστε, μόνοι ή με παρέα, μπροστά από την τηλεόραση για να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας τηλεοπτική σειρά. Στη σημερινή εποχή υπάρχει και η ευκολία να κατεβάσουμε οτιδήποτε θέλουμε από το διαδίκτυο και να παρακολουθήσουμε τα πάντα.

Πέρα, όμως, από την πνευματική ευχαρίστηση που προσφέρουν σε όσους το παρακολουθούν φαίνεται ότι έχουν και αρνητικές επιπτώσεις σε άλλους είδους … ευχαρίστηση.

Σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Cambridge, η συνεχής τηλεθέαση και η «ανάγκη» για «ένα ακόμη επεισόδιο» έχει αρνητικές συνέπειες στη σεξουαλική ζωή και τη λίμπιντο. Σύμφωνα με τους επικεφαλής της μελέτης τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σημαντική μείωση της ερωτικής διάθεσης του πληθυσμού.

Εκτός των άλλων έχει συσχετιστεί και με την αύξηση της μέσης τηλεθέασης. Από τη δεκαετία του ’90 όπου τα ζευγάρια ηλικίας 16-64 δήλωναν πως είχαν σεξουαλική επαφή κατά μέσο όρο 5 φορές το μήνα, από το 2010 η συχνότητα έχει μειωθεί στις 3 φορές με συνεχώς μειούμενη τάση.


ΠΗΓΗ: neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια