Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Συνοριακοί για τα επεισόδια στη Λέσβο

Τα χθεσινά επεισόδια στο ΚΕΤΥΑ Μόριας κατέδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτό που εδώ και καιρό καταθέτει σε όλους τους τόνους η Ομοσπονδία.  Αποτελούσαν φυσική ακολουθία  τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν τη χθεσινή ημέρα στη Λέσβο. Οι πολλές εθνικότητες, συγκεντρωμένες σε έναν κλειστό χώρο που αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει και με μια υποτυπώδη απλή παρουσία της αστυνομικής δύναμης που δεν μπορεί πλέον να ελέγξει και να επιτηρήσει την τάξη και την ασφάλεια οδήγησαν την κατάσταση στα άκρα.
Τα χθεσινά επεισόδια ήταν συνέχεια των μικρότερων επεισοδίων που λάμβαναν χώρα σχεδόν καθημερινά εδώ κ δύο εβδομάδες. Η κατάσταση έμοιαζε με καζάνι που βράζει και απλά όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στον χώρο περίμεναν την στιγμή της «έκρηξης». Τι και αν ΟΛΟΙ οι θεσμικά αρμόδιοι είχαν ενημέρωση σχετικά με την κρατούσα κατάσταση.
Με δεδομένη την αποφυγή της «κινδυνολογίας» από την πλευρά μας και με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων - συναδέλφων στο χώρο, οι τοποθετήσεις μας και οι «ενοχλήσεις μας» προς τους αρμόδιους το προηγούμενο διάστημα ήταν πολλές. Με την υπόσχεση προς την Ομοσπονδία ότι μετά το πέρας της ΔΕΘ το νησί θα ενισχυθεί με αστυνομικές δυνάμεις, σήμερα επιβεβαιωνόμαστε πως η ασφάλεια των πολιτών, της  κοινωνίας και εργαζομένων δεν μπορεί να περιμένει καμία ΔΕΘ.  Απαιτείται άμεση  αστυνομική ενίσχυση  και βέβαια η απομάκρυνση εκείνου του αριθμού των προσφύγων και παράνομων μεταναστών από το νησί που υπερκαλύπτει την χωρητικότητα του κέντρου.
Πέραν από κάθε συμφωνία και κάθε πολιτική, η διαφύλαξη της ασφάλειας της κοινωνίας τίθεται σε άμεση προτεραιότητα. Σήμερα όμως και όχι αύριο, καθώς η τύχη δεν θα είναι συνεχώς με το μέρος μας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια