Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χωρίς λεωφορεία για έκτη ημέρα η Θεσσαλονίκη - Χάος στους δρόμους


Τη στιγμή που συνεχίζονται οι ανταλλαγές επιστολών μεταξύ διοίκησης του ΟΑΣΘ και υπουργείου Μεταφορών, με τις δύο πλευρές να κάνουν τις δικές τους προτάσεις προκειμένου να βρεθεί
λύση στο θέμα του οργανισμού, οι εργαζόμενοι σε αυτόν βρίσκονται για έκτη ημέρα σήμερα σε επίσχεση εργασίας, με αποτέλεσμα την ημερήσια απώλεια εσόδων ύψους 170.000 ευρώ για την επιχείρηση.

Την ίδια ώρα, κομφούζιο επικρατεί στους δρόμους της συμπρωτεύουσας,  αφού οι κάτοικοι αναγκάζονται να πάρουν το αυτοκίνητό τους για να μεταβούν στις δουλείες τους.
Αυτό επιβαρύνει ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους αφού είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν το δικό τους μεταφορικό μέσο ή ταξί ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα, απ’ ότι θα ξόδευαν εάν χρησιμοποιούσαν τα λεωφορεία.

“Συνολικά ο οργανισμός έχει χάσει 1 εκατ. ευρώ από το Σάββατο 17/9 οπότε και έχει ξεκινήσει η επίσχεση εργασίας”, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, προσθέτοντας ότι “την προσεχή Δευτέρα θα αποφανθούν οι νομικοί σύμβουλοι του οργανισμού ποιο άλλο ένδικο μέσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να γυρίσουν οι εργαζόμενοι του οργανισμού στη δουλειά τους”. Μεταξύ άλλων, ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι ενώ από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι δεν οφείλεται κανένα ποσό στον ΟΑΣΘ, ο ίδιος θα ήθελε να ξέρει πού θα πρέπει να απευθυνθεί για να λάβει τα 17 εκατ. ευρώ που έχει δώσει από την καταβολή του ΦΠΑ. "Εισπράττω 13% φόρο και αποδίδω 24%” είπε χαρακτηριστικά.

 Υπενθυμίζεται ότι οι νέες προτάσεις του υπουργείου για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, που παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, είναι δύο: η πρώτη πρόταση αφορά την καταβολή 2 εκατομμυρίων ευρώ για τη μετακίνηση μαθητών και φοιτητών για το έτος 2016 από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τη διάθεση του 18% από τις πωλήσεις εισιτηρίων από τις 25 Αυγούστου έως σήμερα, αλλά και όσα πρόσθετα μέτρα απαιτούνται για την καταβολή των δεδουλευμένων ενός μηνός.

Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε από το υπουργείο αφορά την προκαταβολή των αντισταθμιστικών καταβολών των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου για το έτος 2016, με μόνο σκοπό την εξόφληση της μισθοδοσίας μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2016, εφόσον προσκομιστεί στο ΥΠΟΜΕΔΙ ισόποση εγγυητική επιστολή.


πηγή: antenna news

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια