Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα ληγμένα χημικά της ΕΛ.ΑΣ. σκοτώνουν

Θέμα συζήτησης έχει γίνει σε συγκεκριμένης κατεύθυνσης ιστοσελίδες στο διαδίκτυο η εκτεταμένη χρήση από τα ΜΑΤ χημικών στην Κρήτη, στην προσπάθεια εκτόνωσης της
πρόσφατης έντασης σε σε συγκέντρωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων. Μάλιστα γίνεται επίκληση γνωμάτευσης του ιατρικού συλλόγου που δημοσιεύσαμε και στο bloko.gr στις 21 Οκτωβρίου 2011, στην οποία επισημαίνονται τα εξης:


Σοβαρότατα προβλήματα υγείας μπορούν να δημιουργήσουν τα χημικά που εκτοξεύουν οι αστυνομικοί αν έχουν λήξει, προειδοποιούν οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, οι γιατροί είχαν επισημάνει εδώ και καιρό ακόμη και με καταγγελίες τους
στη δικαιοσύνη και στον εισαγγελέα, ότι ληγμένα χημικά που μπορεί να χρησιμοποιούνται σε διαδηλώσεις είναι δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην υγεία. «Αν ήταν και τώρα ληγμένα υπάρχει θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ με αφορμή το θάνατο του 53χρονου οικοδόμου στα χθεσινά επεισόδια, συμπληρώνοντας ότι οι ουσίες αυτές μπορεί να επιφέρουν μεταξύ άλλων και προβλήματα στην καρδιά.
Τα μέλη του Συλλόγου αναμένουν τώρα την ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 53χρονου οικοδόμου χθες στη διαδήλωση που θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του.


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια